Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa: „Sunt dezamăgit de răspunsul Poliției privind sensurile unice”

427
Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa: „Sunt dezamăgit de răspunsul Poliției privind sensurile unice” - regulinoi-1630327840.jpg
Resistematizarea rutieră a municipiului Constanța, prin instituirea sensului unic pe zeci de străzi, a stârnit un val de nemulțumiri în rândul participanților la trafic. Mai ales în contextul în care, în timpul sezonului estival, numărul mașinilor crește considerabil, tot mai mulți șoferi reclamă că orașul se blochează la orele de vârf, ajungând să stea în trafic zeci de minute.

În acest context, deputatul Dumitru Viorel Focșa a transmis Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, în numele Grupului Parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), prin care a solicitat argumentele care au stat la baza avizării inițiativei Primăriei Constanța de instituire a sensurilor unice. Printre altele, deputatul AUR a punctat un aspect ridicat de cetățeni: a existat un studiu de impact care să stea la baza instituirii sensurilor unice?

În răspunsul inspectoratului de poliție se precizează: „Documentația depusă pentru eliberarea avizelor la care faceți referire nu a fost însoțită de un studiu de impact, obligativitatea depunerii unui asemenea document nefiind prevăzută de legislația în vigoare. Apreciem că scopul urmărit de măsurile de sistematizare la care ați făcut referire a fost eliberarea trotuarelor ocupate în mod neregulamentar de autovehicule, în vederea reducerii riscului accidentogen pentru pietoni, cât și fluidizarea traficului rutier”.

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa consideră că prin atitudinea avută, reprezentanții IPJ Constanța și în special cei ai Serviciului Rutier „au dat concursul Primăriei Constanța de a lua bani de la cetățeni”. „Sunt dezamăgit de răspunsul primit, consider că Poliția Rutieră și IPJ Constanța și-au dat concursul pentru ca Primăria Constanța să instituie plata exagerată pentru locurile de parcare de pe stradă. Urmează să revin cu o solicitare către inspectorat, inclusiv în vederea unei întruniri cu șeful IPJ Constanța, lucrurile nu pot rămâne astfel, oamenii sunt nemulțumiți, iar traficul este dezastros în municipiul Constanța”, a afirmat deputatul AUR. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4596 secunde