Deputat trimis în judecată pentru că și-a angajat fiul și soția la biroul parlamentar

88
Deputat trimis în judecată pentru că și-a angajat fiul și soția la biroul parlamentar - 24ianuariekerekesconflictinteres-1390564880.jpg

Articole de la același autor

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Karoly Kerekeș, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conflict de interese. Este vorba, spun anchetatorii despre cinci acte materiale.


În rechizitoriul întocmit, procurorii spun că în perioada 3 octombrie 2006 - 18 mai 2009, în calitate de deputat în Parlamentul României, a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiului său, a avizat cele două contracte individuale de muncă încheiate cu acesta și a încheiat trei contracte civile de prestări servicii cu soția sa și cu fiul său. În baza contractelor acestea, s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceștia în cuantum total de 56.663 lei, sume plătite din bugetul Camerei Deputaților.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Înaltei Curți de Casație și Justiție.


"Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au precizat anchetatorii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4436 secunde