Depozit ilegal de țigări la Cernavodă

1435

Articole de la același autor

Polițiștii din Cernavodă au făcut, marți seara, o captură impresionată: au descoperit un TIR încărcat cu țigări netimbrate, dar și cu alte produse ce servesc la confecționarea de țigări. Interesant este că oamenii legii nu știau de existența depozitului ilegal, ci scopul misiunii era de a găsi o filieră de hoți din camioane.

Oamenii legii din Cernavodă au pornit, marți după-amiază, în acțiune în localitățile din apropierea orașului, pentru a da de urma unei rețele de hoți. Din informațiile polițiștilor, suspecții se specializaseră pe spargerea autocamioanelor încărcate cu marfă. În consecință, și punctele vizate de anchetatori au fost parcările unde staționau TIR-urile. Astfel au ajuns la fosta hală a ACH Bacău, din satul Ștefan cel Mare, în prezent transformat în spațiu de depozitare, închiriat către diverse firme. Polițiștii au verificat autocamioanele staționate în parcare și nu mică le-a fost surpriza când au descoperit că unul dintre autotrenuri era înțesat cu pachete de țigări netimbrate, mărcile Viceroy și Capital.

În ajutorul polițiștilor au venit și comisarii de la Garda Financiară, lucrătorii vamali de la Direcția Vamală Constanța, dar și inspectorii ANAF. Aproape întreaga noapte, reprezentanții autorităților au inventariat conținutul camionului, iar raportul întocmit dimineață a stipulat că au fost găsite: 2.520.000 de țigarete, 665.000 de bucăți element filtrant pentru confecționarea țigaretelor (fiecare având o lungime de 13 centimetri), 58 de baxuri cu cartoane pentru ambalat țigarete. Dacă produsele ar fi ajuns pe piață, paguba creată ar fi depășit 1,2 milioane de lei.

Principalul suspect se declară nevinovat

Întrucât țigările au fost găsite în spațiul închiriat de societatea comercială administrată de Costel Roșca, de 49 de ani, din Cluj, acesta este principalul suspect. Luat la întrebări, el le-a declarat polițiștilor că bunurile nu-i aparțin și că autotrenul a fost lăsat în parcarea firmei sale în decembrie 2011. La data respectivă, un necunoscut s-a prezentat spunând că are nevoie de un spațiu unde să depoziteze camionul cu țigări, i-ar fi spus că nu are acte de proveniență pentru marfă, după care i-ar fi plătit 2.000 de lei, spunând că va reveni după două săptămâni pentru a o ridica. Nu s-a mai întors, însă, până la controlul polițiștilor.

Oamenii legii continuă cercetările, pentru a stabili cu exactitate cui aparțin țigările de contrabandă. Între timp, Costel Roșca, administratorul firmei, este cercetat în libertate pentru infracțiuni la regimul fiscal.

Primarul comunei Saligny, de care aparține satul Ștefan cel Mare, l-a caracterizat pe afaceristul Costel Roșca drept "un om liniștit, corect și serios". "Am auzit despre ceea ce s-a întâmplat, nu ne așteptam, căci ardeleanul - căci este de prin Cluj - este cunoscut ca fiind un om foarte corect", ne-a declarat Gabriel Tătulescu, edilul local. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 23 Februarie 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 2.2622 secunde