Denunț depus la DNA pe numele lui Florin Cîțu și Mioarei Costin!

Joi, 29 Iulie 2021, 11:50
220
Reprezentanții Declic, alături de avocați, vor depune vineri, 30 iulie, la ora 11.30, denunțul pe numele prim-ministrului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Denunțul pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu va fi depus la registratura Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Structura Centrală. 

Reprezentanții Declic vor fi însoțiți de avocatul Toni Decean.

Încă de săptămâna trecută, comunitatea Declic a anunțat că va depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu. 

Decizia a venit după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal. Denunțul a fost redactat de avocații Declic și va fi depus vineri, 30 iulie, la Direcția Națională Anticorupție. Costurile pentru plata avocaților sunt suportate din donațiile membrilor Comunității Declic. 

”Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan. 

Pagina a fost generata in 0.2647 secunde