Declarații INCENDIARE despre șefia Armatei. "Ministrul Apărării Naționale, instigatorul la nereguli"

522
Declarații INCENDIARE despre șefia Armatei.

Articole recomandate

Fostul președinte Traian Băsescu, senator PMP, a declarat, astăzi, că ambele părți au greșit în cazul suspendării decretului de prelungire a mandatului șefului Statului Major al Apărării, subliniind că "instigatorul la nereguli" a fost ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

"Important este că cea mai înaltă funcție militară a intrat în jocul politic. Aici ambele părți au greșit. În primul rând, ministrul Leș s-a dus cu o candidatură care nu îndeplinea condițiile din lege, adică cel pe care îl propunea șef al Statului Major trebuia să fie ori comandant de armă, ori să fie unul dintre locțiitorii șefului Statului Major a Armatei. Or, ministrul Leș s-a dus cu o propunere care nu este în conformitate cu legea, pe bună dreptate respinsă de președintele Iohannis", a afirmat Traian Băsescu, după ședința Colegiului Național al PMP.

În opinia lui Băsescu, președintele Klaus Iohannis trebuia să obțină și avizul premierului pe decretul de prelungire a mandatului, deși acest lucru nu este prevăzut în lege.

"Din punctul de vedere al președintelui Iohannis, cred că trebuia să încerce să asimileze ideea de numire când avea nevoie și de un acord al ministrului Apărării și de avizul premierului cu ideea de prelungire, deși în lege nu este prevăzut. În lege nu este dată soluția preavizelor la prelungire, dar probabil și instanța a plecat de la premisa simetriei și la prelungire ca la numire. Vom vedea însă când va fi judecata de fond. În orice caz, instigatorul la nereguli a fost ministrul Leș care s-a dus cu o propunere care nu corespundea legii", a susținut Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6331 secunde