Declarații Adina Florea: "Se pune presiune pe judecători!"

443
Declarații Adina Florea:

Articole recomandate

Procurorul-șef adjunct al Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, Adina Florea, a declarat, astăzi, că în ultimii ani s-a constatat "o situație de presiune asupra modului în care judecătorii și-au desfășurat activitatea".

Aceasta a susținut, în urmă cu puțin timp, interviul la CSM pentru șefia Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție.

"Aș vrea să fac câteva referiri din activitatea practică desfășurată până în prezent cu privire la modul în care ultima perioadă de timp s-a reflectat din nefericire asupra activității profesionale a judecătorilor. Am stat de vorbă cu foarte multe persoane, din foarte multe medii sociale, și cu foarte mulți magistrați - și mă refer aici la judecători. Fără a furniza detalii care sunt nepublice din anchetele penale, tot pot să trag concluzia că ultimii ani au creat o situație de presiune asupra modului în care magistrații - judecători și-au desfășurat activitatea. Această presiune a venit din acele dosare penale care au fost întocmite, fie la sesizare din oficiu, fie ca urmare a unor denunțuri nefundamentate pe o bază factuală concretă și care de la momentul sesizării și până la momentul la care s-a dispus soluția au trenat foarte mult pe rolul organelor judiciare", a spus Adina Florea, în fața Comisiei de concurs din CSM.

Ea a precizat că sunt dosare cu magistrați care, deși au fost inițiate în anul 2011, nici până în acest moment nu au fost soluționate.

XXX

Procurorii Adina Florea, Sorin Eugen Iasinovschi și Bogdan Ciprian Pîrlog susțin, marți, la Consiliul Superior al Magistraturii, interviurile pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție. Concursul are loc după ce Gheorghe Stan a fost numit judecător CCR.

(Sursa: Agerpres)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3584 secunde