Decizie definitivă în cazul copilului sfâșiat de maidanezi

256
Decizie definitivă în cazul copilului sfâșiat de maidanezi - deciziecopil-1463045508.jpg
Proprietarul terenului unde a avut loc tragedia a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Și Administrația Domeniului Public Sector 3 a fost condamnată la amendă penală. Indolența Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 2 a permis trecerea lui Ionuț Anghel și a fratelui său într-o zonă sălbatică, a arătat, în motivarea deciziei, magistratul de la Judecătoria Sectorului 2 care a judecat cazul morții copilului, notând și că angajații ADP au avut o atitudine cinică atunci când au afirmat că gardurile din parcuri nu au decât rol arhitectural.

Motivarea deciziei a fost dată pe 15 martie 2016, la aproape un an de la sentința pronunțată de Judecătoria Sectorului 2, în mai 2015, precizează stirileprotv.ro. Judecătorul care a dispus sentința a arătat de ce a considerat necesară condamnarea ADP Sector 2 și a societății Tei Rezidențial, proprietara terenului unde a fost găsit trupul neînsuflețit al copilului, la amenzi penale de câte 300.000 de lei, dar si a lui Constantin Ciorașcu, administratorul Tei Rezidential, la trei ani de închisoare cu suspendare. Pe lângă condamnarea penală, instanța a dispus și daune de natură civilă în cuantum de 2,4 milioane de euro pentru părinții și fratele lui Ionuț Anghel.

Magistratul a arătat în motivare că neîngrădirea Parcului Tei, unde se jucau Ionuț Anghel și fratele său, de către ADP Sector 2, a creat o "stare de pericol" care "s-a materializat" în decesul copilului. Magistratul de la Judecătoria Sectorului 2 a vizualizat în timpul uneia dintre ședințele de judecată o serie de imagini de pe camerele de supraveghere și a constatat ca unghiurile de acoperire ale acestor dispozitive instalate în Parcul Tei nu sunt suficiente și că nu se poate stabili cu certitudine cât timp au fost lăsați nesupravegheați copiii. Astfel, singurul martor ocular este Andrei, fratele lui Ionuț, mai notează știrileprotv.ro

"Este însă inacceptabil, indiferent de circumstanțele obiective sau subiective ca, în secolul 21, într-o capitală europeană, într-o zonă urbană semicentrală, un copil de patru ani să fie sfâșiat de câini și să iși piardă viața în chinuri și dureri inimaginabile sub colții acestor fiare", mai notează instanță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6752 secunde