DECIZIA ZILEI ÎN DOSARUL COLECTIV

212
DECIZIA ZILEI ÎN DOSARUL COLECTIV - colectiv14465x390-1516044338.jpg

Articole recomandate

La termenul de luni din dosarul Colectiv, judecătorii Tribunalului București au decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instanțe cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, în care sunt cercetați doi angajați ai ISU, Antonina Radu și George Petrică Matei, pentru abuz în serviciu.

Instanța a decis să accepte această cerere, exprimată de majoritatea avocaților părților din dosar. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată atunci când cauza va rămâne în pronunțare pe fond. Următorul termen va avea loc pe 12 februarie.

În dosarul de la Tribunalul București sunt judecați patronii clubului, reprezentanții firmei care a distribuit artificiile, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și alți angajați ai instituției.

Angajații ISU George Matei și Antonina Radu au fost trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, pe 4 decembrie 2015.

"În perioada septembrie 2014 - 30 octombrie 2015, inculpații Radu Antonina și Matei George Petrică, în calitate de ofițeri inspectori în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că Clubul Colectiv din București (care până la data de 06.10.2014 a funcționat ca persoana juridică S.C. Music Hall S.R.L., București, iar după această dată ca persoana juridică S.C. Colectiv Club S.R.L. București) desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu", au explicat procurorii anticorupție în rechizitoriu.

Potrivit DNA, conduita celor doi a dus la crearea unui prejudiciu de 12.156,42 lei Inspectoratului General pentru Situații de Urgență București Ilfov (reprezentând costurile efectuate cu prilejul intervenției în urma incendiului de la data de 30.10.2015, costuri constând în utilizarea autospecialelor de intervenție, precum și cheltuielile cu personalul implicat în intervenție) și la obținerea unui folos necuvenit de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. București (reprezentând profitul pe care această societate l-a realizat de la începerea funcționării până la data tragediei).

În cauză s-au constituit părți civile 248 persoane care au formulat pretenții civile ce se ridică la sumele de 212.474.000 euro și 51.240.315,8 lei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a fost introdus în cauză în calitate de parte responsabilă civilmente.

"Procurorii militari au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor într-un dosar distinct care are ca obiect, printre altele, modalitatea în care au fost încheiate mai multe contracte de sponsorizare la nivelul I.G.S.U., în legătură cu care există suspiciunea rezonabilă că au fost încălcate actele normative în vigoare cu privire la acest gen de activitate", explică DNA.

sursa: www.romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9848 secunde