De ce păzesc polițiștii locali trecerile de pietoni din Constanța

997
2
De ce păzesc polițiștii locali trecerile  de pietoni din Constanța - politialocalacaracatite10-1351264605.jpg
Poliția Locală Constanța le-a pus gând rău celor care-și parchează mașinile pe carosabil, la mai puțin de 25 de metri de trecerile de pietoni. În vizorul polițiștilor locali sunt în special principalele bulevarde, care au în apropiere unități de învățământ. 


Multe dintre accidentele grave care au avut loc în municipiul Constanța, anul acesta, s-au petrecut pe trecerile de pietoni. Statistica neagră ținută de Poliția Rutieră este relevantă în acest sens: din cele peste o sută de accidente care au avut drept cauză neacordarea de prioritate pietonilor, multe au avut loc pe marcajul pietonal și s-au soldat cu cinci morți, zece răniți grav și peste o sută răniți ușor. 

Trecerile de pietoni din preajma școlilor au prioritate

O posibilă cauză a accidentelor, în acest caz, este îngreunarea vizibilității din cauza mașinilor parcate până în imediata apropiere a trecerii de pietoni. Drept pentru care, de aproximativ o lună, lucrătorii de la Poliția Locală Constanța au luat în vizor șoferii care nu respectă legea, de a parca la o distanță de cel puțin 25 de metri de marcajul pietonal. Mai mult, atenția acestora se concentrează în special pe trecerile de pietoni de pe marile bulevarde, din apropierea unităților de învățământ. "Zilnic, acționăm pe câte un bulevard: Alexandru Lăpușneanu, Soveja, I.C. Brătianu, Tomis, Mamaia. De exemplu, la trecerea de pietoni din apropierea Școlii 27, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Primăria a trasat un marcaj pentru de-limitarea zonei de siguranță. Chiar și așa, șoferii nu țin cont!", ne-a declarat Daniel Bratu, directorul Poliției Locale Constanța.

O altă trecere de pietoni utilizată de elevi, care a ridicat probleme în trecut este cea din zona Dacia, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. "În fiecare dimineață și la orele prânzului suntem în preajma acestor treceri de pietoni, pentru ca elevii să traverseze în siguranță către sau dinspre unitățile de învățământ", a afirmat reprezentantul instituției. "Ar mai fi probleme pe bulevardul 1 Mai, la trecerea de pietoni din apropierea Școlii 16, dar este prea departe de centru și nu avem suficiente echipaje să intervenim peste tot", a mai precizat Daniel Bratu. Zilnic, Poliția Locală acționează cu câte trei sau patru echipaje.

Zeci de amenzi aplicate zilnic

Cum era de așteptat, sunt destui constănțeni care s-au ales cu roțile blocate pentru că nu au respectat regulile privind parcarea în zona marcajelor pietonale.

"Sunt zile și zile, dar în medie aplicăm aproximativ 40 de sancțiuni pe zi", a încheiat șeful poli-țiștilor locali.

În concluzie, aveți grijă unde parcați, în special pe principalele artere din municipiu. Pe străduțele secundare, e altă poveste; nu mai veghează nimeni la respectarea regulilor de circulație, căci, așa cum atrag atenția de fiecare dată șefii Polițiilor Locală și Rutieră, nu este suficient personal!


Comentează știrea

admirator
27 octombrie 2012
mai bine

ar monta limitatoarele de viteza inaintea trecerilor de pietoni! nu ar mai pune politistii sa stea de pomana de paza; or avea si alte treburi... impreuna cu camerele tv cu circuit inchis, trecerile de pietoni ar fi pazite mult mai eficient... Dar cine sa auda in orasul asta? si chiar daca aude, putin ii pasa... cu turma de votaci dependenti de plassa cu puiu si uleiu...

unu'
6 noiembrie 2012
mda

nu as vrea sa-ti vad copilul/fratele/nepotul calcati pe marcajul pietonal, desi dupa comentariu acest lucru ti-ar face bine.Visele tale cu camere cu circuit inchis sunt valabile in tarile unde exista oameni civilizati, nu personaje de genul tau!

Răspuns la: mai bine
Adăugat de : admirator, 27 octombrie 2012
ar monta limitatoarele de viteza inaintea trecerilor de pietoni! nu ar mai pune politistii sa stea de pomana de paza; or avea si alte treburi...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2909 secunde