De ce nu a publicat ISU imaginile de la Colectiv până acum. Explicații halucinante

223
De ce nu a publicat ISU imaginile de la Colectiv până acum. Explicații halucinante - ndqwjmhhc2g9ote0mwfkzjnmnwi3n2nh-1571914393.jpg

Articole recomandate

Imaginile de la Clubul Colectiv nu acoperă întreaga intervenție din acea noapte, a afirmat joi colonelul Cristian Radu, prim adjunct al Inspectorului general al IGSU. El a spus de ce nu le-a făcut publice până acum.


"Imaginile care au fost difuzate pe posturile de televiziune sunt înregistrate de colegii noștri și nu sunt un film continuu din momentul în care intervenția a debutat până la momentul finalizării ei. Intervenția avut o durată de aproximativ cinci ore, iar imaginile respective au o durată de aproximativ 20 de minute. (...) A fost vehiculată informația că, la nivelul Centrului operațional național al IGSU, s-a luat decizia de a fi ascunse aceste imagini. Eu sunt șeful acestei structuri și afirm cu toată responsabilitatea că nu am comunicat nimănui, nu am ordonat nimănui, ba dimpotrivă imaginile există în format original la nivelul ISU București Ilfov și vor fi puse la dispoziția oricărei structuri abilitate care solicită acest lucru", a declarat Cristian Radu într-o conferință de presă.

El a spus că imaginile nu au fost făcute publice din cauza impactului emoțional extrem de puternic pe care îl au.

"Procesul de analiză se desfășoară la nivelul fiecărei zone de intervenție. Au fost câteva aspecte care au făcut obiectul analizei noastre care au fost trecute în manualul de lecții învățate. Au fost revizuite comunicațiile, alertarea în grup. Nu le difuzăm pentru a fi vizualizate. Nu le consider un beneficiu din punct de vedere al profesiei", a mai afirmat șeful IGSU.

Un subofițer care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul incendiului a filmat dezastrul de la Colectiv. Zeci de victime întinse pe ciment la ieșirea din club, victime cărate cu paleți de lemn spre ambulanțe. Potrivit Libertatea.ro, imaginile au fost ascunse publicului în toți acești ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.856 secunde