Dănuț Căpățână, trimis în judecată de DNA, într-un nou dosar

479
Dănuț Căpățână, trimis în judecată de DNA, într-un nou dosar - danutcapatanatrimitereinjudecata-1476892241.jpg
Vești proaste pentru fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Dănut Căpățână, după ce procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea sa în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu și conflict de interese în formă continuată. Alături de el, în același dosar, s-a dispus trimiterea în judecată și a persoanei juridice S.C. MARA INVESTCOM S.R.L, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Ce acuzații îi aduc anchetatorii

În rechizitoriul dat publicității, procurorii care se ocupă de caz au precizat că în perioada 2010-2016, Dănuț Căpățână, în calitate de manager și manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu conforme cu funcția sa, în ceea ce privește încheierea a șase contracte având ca obiect servicii de secretariat și recepție.

"Contractele respective au fost încheiate cu S.C. Mara Investcom S.R.L, societate pe care o controla prin intermediul fostei sale soții, fără organizarea unei proceduri de atribuire care să asigure o utilizare eficientă a fondurilor publice și promovarea concurenței dintre operatorii economici", precizează procurorii DNA.

De asemenea, serviciile respective au fost achiziționate la prețuri supraevaluate față de costul efectiv al acestora, totul pentru a obține foloase necuvenite pentru sine în valoare de 1.464.832,63 lei.

"Ca urmare a acestor demersuri, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost prejudiciat cu 2.089.997,87 lei, sumă cu care această unitate sanitară s-a și constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra sumelor de bani existente și viitoare existente în contul deschis la o unitate bancară de către inculpata S.C. Mara Investcom S.R.L.", completează oamenii legii.

Mai mult, procurorii au mai dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unei societăți comerciale, în calitate de parte responsabilă civilmente, firmă la care este acționar Căpățână.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Reamintim că la începutul acestei luni, Curtea de Apel București a luat decizia de a-l scoate din arest pe Dănuț Căpățână, măsura arestului preventiv fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar, în dosarul luării de mită.

Într-un alt dosar, cel al "Oxigenului medical din spital", Dănuț Căpățână a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3617 secunde