Dăncilă a anunțat rectificarea bugetară. Cine primește bani în plus

324
Dăncilă a anunțat rectificarea bugetară. Cine primește bani în plus - vioricadancilaoctavganea640x4001-1533235576.jpg

Articole recomandate

Viorica Dăncilă a anunțat joi seară cine primește bani în plus și cine pierde, la prima rectificare bugetară din 2018. Astfel, cei mai mulți bani îi primesc autorităție locale, Sănătatea, Educația, Transporturile. Totodată, Guvernul Dancilă a dat bani și pentru construcția Cartierului Justitiei, dar și pentru mai multe proiecte de ajutoare sociale. În schimb, serviciile, Administrația Prezidențială, dar și câteva ministere, mai ales cele conduse de ALDE, au pierdut din fonduri. Reamintim că șefii Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, s-au aflat joi la prânz la Palatul Victoria unde au discutat cu premierul Dăncilă și cu ministrul Finanțelor despre modul în care se împart banii de la buget.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în declarația susținută la Palatul Victoria cine pierde și cine câștigă bani în plus la rectificarea bugetară:

Guvernul va aloca bani în plus pentru:

Bugetul de pensii: 850 milioane lei

Sănătate: 891 milioane lei

Educație: 178 milioane lei

Autoritățile locale: 1,1 miliarde lei

Transporturi: 170,5 milioane lei

Interne: 366,3 milioane lei

Cine are fonduri tăiate:

Serviciu Român de Informații

Ministerul Dezvoltării

Ministerul Apelor și Pădurilor

Serviciul de Informații Externe Serviciul de Protecție și Pază

Serviciul de Telecomunicații Speciale

Ministerul Cercetării și Inovării

Ministerul Energiei

Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Mediului

Ministerul Turismului Ministerul Tineretului și Sportului

Administrația Prezidențială

Viorica Dăncilă a detaliat calculele făcute

"Este prima recificare pe anul 2018. Cea mai importanta informatie este ca avem o rectificare pozitiva, deci avem o creștere a economiei. In ce privește evoluția PIB, dupa primele 7 luni, specialistii apreciza ca vom avea creștere pozitivă. La deficitul bugetar ne menținem la pragul de sub 3%. Sunt suficienți bani pentru pensii și salarii. Banii din excedent merg  către Sănătate, Educații investitii. Sănătatea a beneficiat de o majorare salarial: vor fi cumpărate incubatoare pentru nou nascuti".

Primarii, cei mai mulți bani. Apoi, Sănătatea, Educația, Transporturi

Bugetul de pensii a fost suplimentat cu 852,1 milioane de lei, în condițiile în care Guvernul a luat în calcul și ultimele modificări legislative cu privire la recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat în grupele speciale de muncă.

Sănătatea primește bani în special pentru achiziția de echipamente medicale, a anunțat premierul.

"Sănătatea, domeniu prioritar în viziunea noastră de guvernare, a beneficiat de o suplimentare consistentă, de 891 milioane lei, cea mai mare parte din această sumă fiind alocată pentru achiziția de echipamente medicale. Din acest surplus, vom achiziționa 300 de incubatoare pentru maternități, 300 aparate de testare auditivă la nou-născuți și alte echipamente pentru mame și copii", a anunțat Dăncilă.

În domeniul sănătății, banii suplimentari au fost dirijați către programele de sănătate publică, echipamente pentru unitățile de urgență, RMN, CT-uri, screening pentru bolnavii de cancer (program derulat cu Banca Mondială) și pentru pentru proiecte cu finanțare externă nerambursabile.

Educația a primit în plus 178,1 milioane lei. Banii se vor duce către burse pentru elevi și studenți, investiții la unitățile de învățământ, granturi pentru învățământul secundar (program derulat cu Banca Mondială), aula și sala de conferință la Universitatea Politehnică București, finalizarea Corpului C al Facultății de Drept și al Facultății de Științe Umaniste la Universitatea Valahia din Târgoviște, finalizarea sediului central al Universității din Pitești - Corp B.

Sursa: www.realitatea.net 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9204 secunde