Cursuri de legislație și funcționarea sistemului judiciar în școli

93
Cursuri de legislație și funcționarea sistemului judiciar în școli - robertcazanciu-1383216211.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Hăineală, și Procurorul General al României, Tiberiu Nițu, au semnat, astăzi, protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar. 


Conform acestuia, domeniile și aspectele de drept ce vor face obiectul educației juridice în unitățile de învățământ preuniversitar sunt, în special, drepturile omului, unele aspecte ale procesul legislativ, probleme generale privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar și a procedurilor judiciare, iar activitatea derulată de practicienii dreptului se realizează în mod voluntar și neremunerat. 


"Vreau, în primul rând, să mulțumesc președintelui Consiliului Superior al Magistraturii și Procurorului General al României pentru sprijinul acordat acestei inițiative a Ministerului JustițieiCred că societatea se poate schimba prin educație, dar educația unui copil trebuie să se refere și la noțiunile de dreptate, echitate, justiție. Este important să le explicăm celor mici ce face un judecător, ce face un procuror, că avem drepturi, dar și obligații", a declarat ministrul Justiției. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : "Ori e lege, ori e loc de … tocmeală!"
Pagina a fost generata in 1.2292 secunde