Cumpărați piese auto de pe internet? RAR atenționează asupra capcanelor!

242
Cumpărați piese auto de pe internet? RAR atenționează asupra capcanelor! - piesteautoonline-1611688019.jpg

Articole de la același autor

În ultimul an, achiziția de produse online a înflorit. Dar, atrag atenția autoritățile, comerțul online are capcanele lui, iar una dintre acestea este și calitatea proastă a produselor. Specialiștii Registrului Auto Român atrag atenția posesorilor de autoturisme să fie precauți când achiziționează piese auto.

„Când vine vorba de comerț online, este esențial să verificați anumite aspecte despre platforma utilizată și vânzător, care pot face diferența între o achiziție sigură și un risc. Acest lucru este în general valabil, însă, deoarece piața destinată autovehiculelor rutiere este atribuția noastră, vom aborda subiectul din acest punct de vedere.

Mizând pe impactul componentelor auto asupra calității și siguranței autovehiculelor și a traficului, la achiziția online de piese auto (noi sau utilizate), vă recomandăm să vă puneți câteva întrebări înainte de a efectua tranzacția: Cine oferă componentele spre comercializare? (un operator economic? o persoană fizică?) Cunoașteți proveniența componentelor? Aveți garanția că acele componente nu provin în urma unor activități ilicite, neautorizate (furt, dezmembrare neautorizată etc.)? Vânzătorul oferă factură, bon fiscal și garanție, conform reglementărilor în vigoare? Platforma pe care este prezentă oferta, este o sursă sigură, vă oferă o modalitate de contact în cazul unor neînțelegeri? Aveți posibilitatea returnării produselor, în cazul în care ați solicita acest lucru?”, au arătat specialiștii RAR.

Toate aceste întrebări îi pot ajuta pe cumpărători să facă o alegere corectă, fără consecințe periculoase sau costisitoare.

„Ca autoritate de supraveghere de piață în domeniul autovehiculelor rutiere, considerăm că, pentru a avea o piață sigură, informarea corectă a consumatorilor este un factor esențial în descurajarea ofertei de produse/servicii neconforme, neautorizate prin scăderea cererii și creșterea interesului pentru conformitate”, au mai arătat reprezentanții RAR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0567 secunde