De la 1 februarie,

Cum vor scăpa de închisoare violatorii și bătăușii

287
De la 1 februarie, regulile privind depunerea unui dosar pe rolul instanțelor de judecată se schimbă. Potrivit Legii 115/2012, în mai multe spețe, reclamanții vor fi obligați să se adreseze unui mediator, înainte de a se adresa judecătorilor. Pe lângă dosarele civile, ce vizează divorțurile, partajele, certurile privind grănițuirea sau neînțelegerile din domeniul comercial, legea impune ca și în anumite dosare penale, atât reclamații, cât și părțile vătămate, să consulte mai întâi un mediator și să încerce să se înțeleagă pe cale amiabilă. 

Potrivit mediatorului Simona Tocitu, reprezentant al Centrului de Mediere Constanța, este vorba despre dosare pe-nale întocmite de polițiști sau procur ori numai la plângerea prealabilă a părților vătămate și care se închid odată cu retragerea plângerii. 

Astfel, prin prezentarea la un mediator și înțelegerea amiabilă cu victimele - inclusiv prin achitarea unei despăgubiri! - vor putea să scape de închisoare responsabilii de loviri și alte violențe, vătămare corporală din culpă, viol, violare de domiciliu, furt între soți. 

Dacă cele două părți ajung la o înțelegere, mediatorul redactează un acord de mediere, ce poate fi prezentat ulterior instanței de judecată sau unui notar public.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2857 secunde