Cum "vămuia" Dănuț Căpățînă toți banii ce ieșeau din Spitalul Județean. Sumele sar de 1 milion euro

2107
8
Cum
Procurorii DNA au dispus, ieri, trimiterea în judecată a fostului manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Dănuț Căpățînă, în stare de arest preventiv. Acesta este acuzat de cinci infracțiuni de luare de mită, dintre care trei în formă continuată, dar și de spălare de bani în formă continuată. 


Alături de Căpățînă au mai fost trimiși în judecată Ivan Constantin Virgil, director general al unei societăți comerciale, pentru dare de mită în formă continuată. De asemenea, în judecată au mai fost tri-mise două firme, societatea controlată de Dănuț Căpățînă, SC Picus Consulting SRL, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, și SC Performance Profile SRL, societate care îl are ca acționar și administrator pe fostul manager, pentru spălare de bani. 


Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2009 - mai 2016, în calitate de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, inculpatul Căpățînă Dănuț a pretins, de la mai mulți reprezentanți de societăți comerciale, sume de bani în cuantum de 310.826 euro, 27.900 USD și 4.768.698,78 lei din care a primit, în total, suma de 197.858,59 euro, 27.900 USD și 4.768.698,78 lei. 
Banii au fost primiți atât în mod direct, cât și prin intermediul inculpatei S.C. Picus Consulting S.R.L. și patru firme off-shore deținute de inculpat sau de amici ai inculpatului, în schimbul încheierii, derulării în bune condiții și plății la timp a facturilor aferente contractelor încheiate între Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța cu acele societăți comerciale. Aceste contracte vizau achiziția de servicii IT și ulterior de mentenanță IT, servicii medicale de medicina muncii destinate angajaților spitalului, servicii medicale constând în analize de laborator.


Sumele achitate cu titlu de mită, mai spun procurorii, au fost virate de către reprezentanții societăților comerciale care au încheiat contracte cu Spitalul Județean Constanța în conturile inculpatei S.C. Picus Consulting S.R.L. și al firmelor off-shore, în baza unor contracte de prestări servicii de consultanță fictive. 


Din totalul banilor primiți cu titlu de mită, suma de 4.768.698,78 lei a provenit de la inculpatul Ivan Constantin Virgil, director general al unei societăți comerciale, fiind remisă în perioada iulie 2009 - mai 2016, în vederea derulării în bune condiții a două contracte și a plății la timp a facturilor aferente acestora, sub forma unor plăți lunare aferente unor servicii de consultanță neefec-tuate.


Comentează știrea

Palaz
2 septembrie 2016
La puscarie cu penalii astia !

Să îi ia DNA și pe patronii de la ZIP escort , spitalul clinic județean Constanța nu are bani pentru medicamente pentru echipamente medicale, dar are bani pentru ce-a mai scumpă firmă de pază din Constanța

Domnule...
2 septembrie 2016
Sorin HULUBEI

As fi dorit sa primesc mai multe informatii.De exemplu:1-cine este Danut Capatana,2-ce scoala a terminat,3-ce competente are,4-cine l-a numit in functie,5-care partid l-a numit in functie,6-cand a fost numit in functie,7-ce retributie a avut in calitate de manager ,8-cand si cine a scos banii din tara,9-cine l-a tolerat in functie,10-cine trebuia sa-l controleze,etc.Vedeti ? In spatele lui nu mai este nimeni.Nimeni nu raspunde.Nici usturoi nu au mancat,nici gura nu le miroase.Politicienii care l-au numit in functie candideaza la un nou mandat,acum in toamna.Pe mine ma puneti sa-i votez din nou.Baiatul asta a cotizat si el la randul lui la un partid(cred ca PSD) sau la un politician(cred ca un pesedeu).Toti derbedeii din spatele lui s-au spalat pe mana.Ati vazut cat rau poate sa faca amestecul politicului in toate institutiile statului ? De fapt,raul ni-l facem singuri si cu ajutoarul mijloacelor de "informare" in masa.Ca daca nu ar fi, nu s-ar mai povesti.Ca daca nu ar fi existat derbedei si hoti,nici "presa" nu ar mai fi.Nu va salut !

Vio
3 septembrie 2016
Nu ma mir!

Oare de ce nu ma surprinde ?? E un cliseu deja ...asta e practica veche peste tot ! Afacerile se fac in "familie "... Poate se schimba ceva la nivelul spitalului.

indignat
4 septembrie 2016
hotie

de ce nu sunt mentionate si contractele si achizitiile de medicamente din 2009 -2016 acolo unde sumele si spaga sunt cele mai mari?CE INTERESE sunt si la ora actuala de nu sunt inca mentionate nicaieri? De ce sunt mentinuti in functii de conducere oameni corupti sau care nu mai au voie legal sa ocupe functii de conducere? Schimbarea recent facuta -egal ACEIASI MARIE CU O ALTA PALARIE! OARE NU VA E FRICA ,cA VA VA VENI RANDUL?

Dimache
16 septembrie 2016
Danut Capatina

Draga " domnule..." Hulubei, va pot raspunde la primele doua intrebari: 1. Danut Capatina este mai inainte de toate Om. Spun asta pentru ca asa este si din pacate nimeni, se pare, nu mai mentioneaza macar gramada de lucruri foarte bune pe care le-a facut pentru SJC. Oare o fi corect? 2. A absolvit Medicina (cum probabil stiti), a fost un student foarte bun, un coleg de nadejde si un prieten intotdeauna aproape, la greu.

Răspuns la: Sorin HULUBEI
Adăugat de : Domnule..., 2 septembrie 2016
As fi dorit sa primesc mai multe informatii.De exemplu:1-cine este Danut Capatana,2-ce scoala a terminat,3-ce competente are,4-cine l-a numit in...
Gogu Demagogu
6 octombrie 2016
Corb la corb...

Este un HOT, prietene si un manglitor. Un "OM" nu fura, nu inseala, nu face abuzuri, isi vede de treaba lui si este OM. idiotul asta a furat UN MILION DE EURO si incerci sa ne explici aici ce minunatie de om este el, de fapt s-a impiedicat si banii aia i-au sarit din buzunar, mana de la Dumnezeu. Este un ordinar, domnule, uite din cauza asta nu merge tara asta. In China il impuscau in cap pe dobitoc, la noi, probabil or sa ii dea vreo 2 ani cu suspendare, ca deh.

Răspuns la: Danut Capatina
Adăugat de : Dimache, 16 septembrie 2016
Draga " domnule..." Hulubei, va pot raspunde la primele doua intrebari: 1. Danut Capatina este mai inainte de toate Om. Spun asta pentru ca asa este...
Dimache
12 octombrie 2016
Danut Capatina

Draga domnule gogu. Idiot, ordinar, etc, sunt cuvinte grele ce nu-si au locul in vocabularul (de dorit sa fie cat mai cuprinzator) unui om care se respecta si a carui scara de valori include si altceva decat banii. Ceea ce am afirmat si sustin este pura realitate. A propos de impuscatul in cap inteleg ca sunteti detinatorul "Adevarului absolut". Va invidiez si compatimesc in acelasi timp.

Răspuns la: Corb la corb...
Adăugat de : Gogu Demagogu, 6 octombrie 2016
Este un HOT, prietene si un manglitor. Un "OM" nu fura, nu inseala, nu face abuzuri, isi vede de treaba lui si este OM. idiotul asta a furat UN...
Dimache
12 octombrie 2016
Danut Capatina

Draga domnule gogu. Idiot, ordinar, etc, sunt cuvinte grele ce nu-si au locul in vocabularul (de dorit sa fie cat mai cuprinzator) unui om care se respecta si a carui scara de valori include si altceva decat banii. Ceea ce am afirmat si sustin este pura realitate. A propos de impuscatul in cap inteleg ca sunteti detinatorul "Adevarului absolut". Va invidiez si compatimesc in acelasi timp.

Răspuns la: Corb la corb...
Adăugat de : Gogu Demagogu, 6 octombrie 2016
Este un HOT, prietene si un manglitor. Un "OM" nu fura, nu inseala, nu face abuzuri, isi vede de treaba lui si este OM. idiotul asta a furat UN...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5247 secunde