Cum se vor calcula noile tarife de referință RCA

431
Cum se vor calcula noile tarife de referință RCA - 61621755-1518383448.jpg

Articole recomandate

Tarifele de referință ale polițelor de asigurare de răspundere civilă auto (RCA) vor fi recalculate după coordonate noi, "unele vor crește, altele vor scădea", a anunțat Cornel Coca Constantinescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară - ASF.

Cornel Coca Constantinescu a declarat, citat de romaniatv.net, că tarifele de referință RCA vor fi recalculate după noi coordonate.

"Aceste tarife vor fi calculate astăzi după alte coordonate decât au fost în anul precedent și este foarte important ca ele să rămână în zona acelui buffer de 36%, numit de noi Factorul N, și care face diferența dintre clienții cu risc scăzut și mediu și clienții cu risc ridicat", a spus oficialul ASF, al cărui mandat acoperă sectorul de asigurări din portofoliul instituției.

"Clasele de bonus-malus influențează tarifele de referință, pentru că apare un factor de corecție determinat de nevoia de a crește rezervele tehnice sau de a avea în vedere cât la sută vei fi bonusat pentru un anumit număr de evenimente", a menționat Cornel Coca Constantinescu.

Vicepreședintele ASF a mai vorbit și despre asigurările obligatorii pentru locuințe (PAD), menționând că în acest an se va schimba legea de funcționare a PAID (Pool-ul de Asigurări Împotriva Dezastrelor) "în așa fel încât să crească gradul de acoperire cu asigurări" a fondului locativ.

De asemenea, Cornel Coca Constantinescu a mai abordat și subiectul relației dintre companiile de asigurări și service-urile auto, recomandând să se aibă în vedere și calitatea serviciilor de reparații, nu doar tarifele pentru piese și manoperă, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3008 secunde