Cum se atrag animalele sălbatice pe terenul de vânătoare. Autoritățile reacționează!

189
Cum se atrag animalele sălbatice pe terenul de vânătoare. Autoritățile reacționează! - ddd-1580292219.jpg

Articole recomandate

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a anunțat miercuri, în cadrul ședinței de Colegiu prefectural, că pe raza fondului de vânătoare de la Fiad-Romuli din Munții Rodnei a fost găsit, zilele trecute, cadavrul unui cal folosit ca momeală pentru atragerea animalelor sălbatice, motiv pentru care a trimis în zonă Corpul de control, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere și ai Direcției Sanitare Veterinare, transmite Agerpres.

În luna septembrie a anului trecut, autoritățile s-au sesizat după ce, pe raza aceluiași fond de vânătoare, un cal a fost schingiuit până a murit, iar apoi cadavrul său a fost folosit pentru momirea sălbăticiunilor.

"Am trimis la fața locului Corpul de control al prefectului, împreună cu Direcția Sanitară Veterinară, cu reprezentanți ai Poliției și ai Gărzii Forestiere. Au ajuns acum două zile, seara, era ora 20,00 - 20,30, era deja seară și nu se mai putea urca pe munte spre cabană - pentru că, din toate pozele pe care le aveam, hrana era undeva pe lângă o cabană. A doua zi, dis de dimineață, când au ajuns acolo, era mutat în altă parte, la granița dintre județul Bistrița-Năsăud și Maramureș. Nu este prima ilegalitate pe fondul respectiv", a declarat, miercuri, prefectul Stelian Dolha.

Cu ocazia controlului, s-a descoperit că cei care administrează fondul de vânătoare împrejmuiseră circa 30 de hectare, unde țineau captivi mai mulți mistreți folosiți pentru partidele de vânătoare. Prefectul a cerut demolarea împrejmuirii și a sesizat primăria comunei Romuli în legătură cu acest aspect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5347 secunde