Cum să evitați aglomerația de la frontieră în perioada sărbătorilor

240
Cum să evitați aglomerația de la frontieră în perioada sărbătorilor - frontieramasuri-1576879004.jpg

Articole de la același autor

Ca în fiecare an, apropierea sărbătorilor de iarnă aduce o creștere a fluxului de persoane prin punctele de trecere a frontierei. Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus măsuri pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient și operativ. "Pentru evitarea aglomerării, Garda de Coastă recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total fiind disponibile 10 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieșire, astfel: P.T.F. Vama Veche – Durankulak; P.T.F. Ostrov - Silistra; P.T.F. Negru Vodă - Kardam; P.T.F. Lipnița – Kainardja și P.T.F. Dobromir – Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00", au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.  


Anul trecut, în luna decembrie, punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 83.750 de persoane, precum și de 34.700 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 43.600 de treceri au fost pe sensul de ieșire din țară (35.450 cetățeni U.E. și 8.150 cetățeni non - U.E.).  


Astfel, P.T.F. Vama Veche, la frontiera cu Bulgaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de pe raza județului Constanța, de aproximativ 41.180 persoane și 12.910 mijloace de transport.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4167 secunde