Cum să demascați escrocii specializați în metoda "accidentul"

438
Cum să demascați escrocii specializați în metoda

Articole de la același autor

Metoda de înșelăciune cunoscută sub denumirea "accidentul" continuă să facă victime în județul Constanța. În ciuda faptului că polițiștii au atras atenția în nenumărate rânduri asupra faptului că nu trebuie dați bani necunoscuților, doar pentru că spun că vin din partea unor rude, constănțenii cad în continuare victime acestei escrocherii. 


"Victimei i se solicita bani telefonic, anunțând-o că fiul/nepotul său a avut un accident rutier și pentru a-l salva trebuie să plătească o anumită sumă de bani. Se inventează și o intervenție chirurgicală de urgență, pentru a-i salva viața și a acționa asupra stării emoționale a victimei. Atragem încă o dată atenția constănțenilor să manifeste o grijă sporită atunci când li se cer bani! Constănțenii trebuie să țină cont de următoarele aspecte: în caz de accident, NU există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătorești sau dacă este făcută prin intermediul unei societăți de asigurări", au atras atenția reprezentanții Poliției Constanța. 


Apoi, oamenii legii le mai atrag atenția constănțenilor că, cel mai bine, pentru confirmare, să sune la Poliție sau parchet: "Întotdeauna trebuie verificat dacă ruda respectivă a fost implicată într-un eveniment rutier. Cereți date despre unitatea medicală, despre unitatea de poliție sau de parchet unde pretinde impostorul că s-ar afla ruda și sunați pentru confirmare. În astfel de situații, reprezentanții Poliției sau Parchetului NU rețin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicați în eveniment și nici NU solicită sume de bani!". 


Pe de altă parte, dacă sunteți apelat de un "binevoitor" și nu aveți timpul necesar pentru a verifica veridicitatea informațiilor, solicitați-i acestuia o întâlnire și anunțați imediat Poliția, la telefonul de urgență 112. "Oricine poate fi victima unui accident rutier, însă, într-un moment critic ca acesta, singura urgență este cea medicală, nicidecum aspectul financiar!", au mai atras atenția oamenii legii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Februarie 2015
Stire din Politică-Administrație : "Vom avea prezența NATO în România"
Pagina a fost generata in 0.5261 secunde