Cum îi învață "pieile roșii" pe marinari să se lupte

1066
Cum îi învață

Articole de la același autor

Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale, instituție din subordinea For-țelor Navale înființată după aderarea țării noastre la Alianța Nord Atlantică, are responsa-bilitate în pregătirea și testarea marinarilor noștri pentru diverse scenarii de luptă. Instructajul cu "pieile roșii", așa cum sunt denumiți instructorii din cadrul centrului, din cauza echipa-mentului roșu, poate să se desfășoare fie la bordul navelor, fie la sediul centrului, unde se recurge la simulări. 

Iar pentru că interesul este de a avea militari cât mai bine pregătiți, capabili să facă față oricărui scenariu de luptă, Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare a actualizat softul JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation) - un program realizat de o firmă americană și utilizat la nivelul NATO - în baza căruia sunt antrenați militarii români. 

"JCATS oferă posibilitatea de a conduce activități, de la nivel tactic până la grupări de forțe întrunite, incluzând întregul spectru al conflictelor", a afir-mat comandorul Tiberiu Istrate, comandantul Centrului de Instruire, Simulare și Evaluare.

De altfel, la simulatorul CISE au făcut instructajul și militarii de pe fregata Regele Ferdinand, înainte de a pleca în misiu-

nea anti-piraterie din Golful Aden. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Când se va scufunda din nou Delfinul?
Pagina a fost generata in 0.9525 secunde