Cum acționează hoții din buzunare din Constanța

218
Cum acționează hoții din buzunare din Constanța - hotdebuzunare10-1383230192.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii atrag atenția constănțenilor asupra practicilor hoților din buzunare și din poșete, care acționează în zonele aglomerate și în stațiile de autobuz, pentru a se putea păzi.

"În locurile aglomerate, hoții provoacă îmbrânceli pentru a reuși să sustragă cu ușurință portofelul din buzunar sau poșetă. Trebuie să ne păzim propriile bunuri, manifestând atenție sporită atunci când avem asupra noastră bani, bijuterii sau alte valori. Hoții acționează, de regulă, în locurile aglomerate și în stațiile de transport în comun, în grup, își fac semne discrete între ei iar la apropierea mijlocului de transport se răsfiră printre cetățeni într-o anumită ordine, în raport cu sarcina pe care o are fiecare.

De regulă, unul provoacă înghesuiala, altul sustrage portofelul, iar altul, plasat în spatele acestuia, primește obiectul furat. Dacă victima sesizează furtul, cel care a primit portofelul îl va arunca imediat, indiferent că se află în autobuz, pe stradă sau în magazin. Aceștia se îmbracă de obicei curat, chiar elegant, pentru a nu atrage atenția și a poza în cetățeni onorabili. Alt element de identificare este argoul. Un limbaj «colorat» atrage atenția imediat", au exemplificat reprezentanții Poliției Constanța.

Recomandări pentru a nu deveni victime în asemenea împrejurări:

- Când efectuați diverse plăți nu expuneți întreaga sumă de care dispuneți. Manevrați banii în interiorul poșetei sau al buzunarului și luați doar suma necesară. Nu numărați banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în preajma dvs..

- În aglomerațiile magazinelor, manifestați atenție față de persoanele care nu se înghesuie să cumpere. Ele pot fi reperate mai ales după privirile îndreptate spre sacoșele clienților, sunt atente la genți și urmăresc persoanele care poartă portofelul în buzunar.

- Când urcați într-un mijloc de transport în comun nu lăsați geanta sau bagajele nesupravegheate în timp ce compostați biletul de călătorie.

- Nu păstrați sume de bani în buzunarele laterale ale vestimentației, genților sau sacoșelor ci numai în buzunarele interioare ale vestimentației, poșete sau borsete cu închizători sigure.

- În aglomerație, dacă vă simțiți atinși sau bruscați de persoanele din jurul dumneavoastră, controlați-vă geanta sau portofelul chiar în acel moment și priviți-le cu atenție.

- Dacă sesizați că un hoț atentează la buzunarul dumneavoastră, alertați persoanele din jur.

- Când ridicați de la bancă sau C.E.C. sume de bani, este recomandat să fiți însoțiți de o persoană de încredere și evitați să vă deplasați prin locuri aglomerate.

- Nu fiți indiferenți la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră! Luați atitudine față de manifestările antisociale și nu ezitați să dați o mână de ajutor celui aflat în pericol !

- Pentru obținerea unor informații, apelați oricând la polițiștii întâlniți pe stradă. Dacă sunteți victima unei infracțiuni, apelați numărul unic de urgență 112.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Prinsă când fura din magazin
Pagina a fost generata in 1.733 secunde