CSM, îngrijorat de declarațiile premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European

356
CSM, îngrijorat de declarațiile premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European - csm-1538582864.jpg
Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii spune că a luat act cu îngrijorare de declarațiile publice ale premierului Viorica Dăncilă din plenul Parlamentului European cu privire la funcționarea sistemului judiciar din România.

"Secția pentru procurori, cu majoritate, a luat act cu îngrijorare de declarațiile publice ale prim-ministrului din data de 3 octombrie 2018, din plenul Parlamentului European, privind funcționarea sistemului judiciar din România. Acreditarea ideii că prin îndeplinirea de către procurori a obligației legale de a înregistra orice sesizare adresată de justițiabili, inclusiv plângerile vizând magistrații (peste 99% din aceste dosare penale au la bază o astfel de modalitate de sesizare), se creează un sistem de presiune asupra magistraților vizați de aceste plângeri reprezintă o afirmație gravă, nesusținută factual și nepermisă într-un stat de drept. Atribuirea unor conotații negative generale soluțiilor de achitare, care în România se încadrează în limitele normale la nivel european, este un demers de natură a decredibiliza întreaga activitate a Ministerului Public", se arată într-un comunicat al CSM, transmis, astăzi, Agerpres.

Secția pentru procurori a CSM subliniază că toate probele administrate în cursul urmăririi penale sunt supuse evaluării, sub aspectul legalității, numai judecătorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6585 secunde