CSM a respins solicitarile de arestare ale procurorilor Mircea Negulescu și Lucian Onea

179
CSM a respins solicitarile de arestare ale procurorilor Mircea Negulescu și Lucian Onea - 7203701522938498lovituradegratie-1547540617.jpg

Articole recomandate

CSM a respins solicitarile de încuviințare a arestării lui Mircea Negulescu (Portocală) si Lucian Onea. Procurorul Adina Florea a ajuns, luni, la CSM, pentru a solicita arestarea lui Lucian Onea și Mircea Negulescu de la DNA Ploiești, în dosarul în care ei sunt cercetați pentru mai multe fapte, între care și constituire de grup infracțional organizat.

Parchetul General a anunțat, luni, extinderea urmăririi penale în cazul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu, cei doi fiind acuzați de mai multe infracțiuni, printre care constituirea unui grup infracțional organizat. În același dosar sunt cercetați alți trei procurori și trei ofițeri de poliție judiciară.

"Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, prin ordonanța din 9.01.2019, au dispus extinderea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Negulescu Mircea, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiției, trafic de influență, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată", au transmis, luni, reprezentanții Parchetului General.

Potrivit acestora, Lucian Onea este cercetat pentru "constituirea unui grup infracțional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informațiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată".

"De asemenea, în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de alți trei procurori și trei ofițeri de poliție judiciară", a mai transmis Parchetul General.

Sursa citată precizează că "faptele cercetate vizează modul în care cei doi inculpați și cei șase suspecți au efectuat acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea lor, existând suspiciunea constituirii unui grup infracțional organizat care ar fi acționat coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual și uz de fals".

Conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a transmis, joi, Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) solicitarea avizului de revocare din funcția de procuror la DNA Ploiești a lui Lucian Gabriel Onea, în prezent suspendat din funcție, "întrucât acesta și-a exercitat în mod necorespunzător atribuțiile". De asemenea, au fost transmise cererile de încetare a activității la DNA Ploiești pentru alți trei procurori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4243 secunde