CSAT a decis să trimită mai mulți militari anul viitor în teatrele de operații

6197
CSAT a decis să trimită mai mulți militari anul viitor în teatrele de operații - trupenato-1511873573.jpg

Articole recomandate

Marți, 28 noiembrie, la Palatul Cotroceni a avut loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Klaus Iohannis. Ședința are loc după avertismentul dur al SUA privind Legile Justiției.


Prima temă analizată și aprobată de către membrii Consiliului a reprezentat-o Planul de întrebuințare a Forțelor Armate ale României care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2018.

Ministerul Apărării Naționale va putea participa, în anul 2018, în afara granițelor statului român, cu un număr de 1.775 de militari, reprezentând o creștere cu 286 de militari față de anul 2017. Aceștia pot fi desfășurați în teatrele de operații, precum și în cadrul misiunilor individuale de observare și monitorizare. Alți 233 de militari se vor afla în țară, cu posibilitatea de a fi dislocați la ordin.

Forțele Ministerului Afacerilor Interne puse la dispoziție, în anul 2018, pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO și ONU vor fi în număr de 1.867 de jandarmi și polițiști - cu 340 mai mulți decât în anul 2017. Dintre aceștia, 1.018 vor participa la misiuni, iar 849 vor putea fi dislocați la ordin.

Efortul principal va fi reprezentat, în continuare, de participarea cu forțe și mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission, concomitent cu menținerea participării la operațiile NATO KFOR și UE ALTHEA din Balcani, conform unui comunicat de presă al președinției.

Prin participarea la astfel de misiuni, statul român se implică activ în promovarea stabilității și securității regionale și globale, în combaterea terorismului internațional, acționând în conformitate cu Strategia națională de apărare a țării pentru perioada 2015-2019.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1409 secunde