Cristian Borcea primește aviz pozitiv la cererea de eliberare condiționată

248
Cristian Borcea primește aviz pozitiv la cererea de eliberare condiționată - borcea-1567701249.jpg

Articole recomandate

Surse din Administrația Națională a Penitenciarelor au precizat că o comisie de eliberări condiționate a analizat cererea lui Cristian Borcea de a fi eliberat. Comisia analizează cererea deținutului și face o propunere (de eliberare sau de respingere a cererii), urmând ca judecătorii să decidă dacă admit sau nu solicitarea.


În cursul zilei de joi, comisia a decis să avizeze favorabil cererea fostului finanțator Dinamo, deoarece Borcea este închis în regim deschis și a prestat muncă în detenție.


Omul de afaceri Cristian Borcea, condamnat în dosarul retrocedărilor și încarcerat de la începutul lunii februarie, a depus o nouă cerere de eliberare condiționată, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 stabilind termen de judecată pe 10 septembrie.


Cristian Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanța a dispus și confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București.


Pe 18 martie, Curtea de Apel București a stabilit că fostul finanțator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani și 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri și transferurilor din fotbal. Magistrații au decis atunci să-i scadă din pedeapsa de 7 ani și 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum și sentința pe care o execută în prezent, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 - 02.07.2018 și respectiv cea din 08.02.2019 până acum.


Cristian Borcea își execută în prezent pedeapsa la Penitenciarul Jilava.


Sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9813 secunde