Criminalitatea, pe apa Dunării! Polițiști din șase state au inspectat mii de nave!

188

Articole de la același autor

Pentru al doilea an consecutiv, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția de Poliție Transporturi, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliției Frontieră, Autoritatea Navală Română și Garda Națională de Mediu, au inițiat, organizat și coordonat operațiunea tip multi-taskforce CLEAN WATERS 2020, ce s-a desfășurat la nivel european.

Operațiunea a fost derulată în perioada 12 – 25 octombrie, în cadrul AQUAPOL, HUB – ul de navigație interioară/maritimă Dunăre - Marea Neagră. De altfel, acțiunea s-a realizat concomitent în mai multe state riverane fluviului Dunărea: Austria, Bulgaria, Ungaria, Croația, Serbia și România.

În total, țările participante au verificat 2.239 de nave, 1.401 autovehicule, peste 8.200 de persoane (membri de echipaj și pasageri), 58 de societăți comerciale și peste 1.000 de autorizații, licențe și permise de pescuit. Pe parcursul activităților desfășurate, echipele de control au constatat 122 de infracțiuni la regimul mediului, pescuitului ilegal, evaziunii fiscale și migrației ilegale și au aplicat 241 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, 16 ambarcațiuni, două autovehicule, 8.400 de litri de motorină, 37 de cartușe, 7 motoare de ambarcațiune, 69 de unelte de pescuit, 405 kilograme de pește, două containere cu mărfuri susceptibile a fi contrafăcute și 4.000 de țigarete. Totodată, au fost depistați trei migranți și cinci persoane urmărite.

Activitățile comune de verificare și control au vizat creșterea siguranței și securității navigației pe fluviul Dunărea, protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării, combaterea evaziunii fiscale, prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, a criminalității la regimul mediului și a migrației ilegale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3823 secunde