Criminal la 18 ani: a ucis cu o bordură!

1006
2
Criminal la 18 ani: a ucis cu o bordură! - scandaleforieretinut-1355247170.jpg
La doar 18 ani, un tânăr din Eforie Nord va ajunge în fața instanței de judecată sub acuzația de omor calificat. Nu avea nimic de împărțit cu victima, sărise să-i țină partea unui prieten. Pentru gestul său, își va petrece ani buni din viață după gratii. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au audiat, în cursul zilei de luni, 10 decembrie, zeci de tineri care au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 8 spre 9 decembrie, la un scandal iscat în apropierea unui bar din centrul orașului Eforie Nord. Bătaia a ajuns în atenția oamenilor legii după ce unul dintre cei implicați, Andrei Soroceanu, în vârstă de 22 de ani, a ajuns în stare comatoasă la Spitalul Județean Constanța. După ore îndelungi de audieri, procurorii au stabilit ce s-a întâmplat și cine l-a băgat pe tânăr în spital.

Au sărit în ajutorul prietenilor

"Probatoriul administrat în cauză, până în prezent, a relevat că în noaptea respectivă, în jurul orei 23,00, s-a produs un conflict spontan minor între doi tineri, unul din Eforie, celălalt din Agigea, la grupul sanitar al unui bar din centrul orașului Eforie Nord (n.r. - unul dintre ei a intrat, din greșeală, peste celălalt în toaletă). Cei doi și-au chemat fiecare câțiva prieteni în sprijin, iar în scurt timp, a izbucnit o altercație între cele două grupuri. Cvasitotalitatea participanților s-au lovit reciproc cu pumnii sau picioarele și și-au provocat leziuni superficiale. Însă, în cursul altercației, inculpatul Sebastian Marius Costache, în vârstă de 18 ani, l-a lovit cu o piatră de mari dimensiuni în zona capului pe tânărul din Agigea și i-a provocat un traumatism cranio-cerebral, cu fractură craniană și hemoragie intracraniană. Victima a fost transportată în comă profundă la spital, unde a fost supusă unei intervenții neurochirurgicale de urgență", a afirmat procurorul Zafer Sadîc, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

În ciuda intervenției medicilor, tânărul nu a putut fi salvat, iar ieri, la orele prânzului, s-a stins din viață, fără să-și mai revină din starea comatoasă în care fusese internat. Astfel că, dacă inițial dosarul a fost înregistrat de procurori sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor, ieri, încadrarea juridică a fost schimbată în omor calificat.

Suspectul a fost reținut, urmând să fie dus în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Obiectul crimei: piatra de pe marginea drumului

Cât privește împrejurările în care și-a lovit victima, agresorul le-a mărturisit anchetatorilor că a luat pur și simplu o piatră imensă de pe marginea drumului, cu care i-a dat celuilalt în cap.

"Cei doi tineri, victima și suspectul, nu sunt protagoniștii conflictului minor inițial, sunt dintre prietenii care le-au sărit în ajutor acestora. Incidentul s-a petrecut în jur de miezul nopții, în plină stradă, dar nu a durat foarte mult, pentru că nu a știut multă lume ce s-a întâmplat acolo. Dacă suspectul nu ar fi luat piatra de pe stradă pentru a lovi victima, poate nici nu s-ar fi auzit de această bătaie. Ceilalți tineri implicați au răni minore, un ochi învinețit etc.", a mai afirmat procurorul Zafer Sadîc.

Cât privește piatra folosită, se pare că este vorba despre o bordură sau o piatră de construcție, rămasă pe marginea drumului de la comercianții care vin în timpul verii să-și vândă chilipirurile pe litoral și se folosesc respectivele pietre la tarabe.

"Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, iar reținerea este o măsură preventivă ce poate fi luată în anumite condiții prevăzute de lege, față de persoanele bănuite că au comis o infracțiune, însă aceste activități sau măsuri procesuale nu pot în nicio situație să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție", a adăugat procurorul Zafer Sadîc.

Comentează știrea

anonim
12 decembrie 2012
o prostie care a distrus doua familii

toate astea se intampla din cauza anturajului deaia e cel mai bine ca sei tineri sa fie educati inca de la scoala sa li se introduca o ora pe saptamana in care sa le fie aduse la cunostinta si sa le fie explicat ceeace poate fi deznodamantul unor astfel de altercatii de acest gen ca asa zisa ( SMECHERIE) nu aduce nimic bun in viatza noastra decat necazuri ............

TuTy
12 decembrie 2012
Moartea lu Andrei

Rusine sa va fie!!! Din aceasta cauza se duce draq tara asta...ca exista nenorociti din astia care iti dau in cap pentru simplul fapt ca gresesti. Inchisoare pe viata ar trebui nu doar 10 ani. Acel baiat de 22 de ani nu se mai intoarce inapoi la cei dragi. Moartea lui a cauzat multa suferinta in randul celor dragi. Criminalul iese din inchisoare si isi vede de viata apoi. Nu merita sa iasa de acolo nenorocitul:@

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Percheziții ale mascaților la Eforie
Vineri, 07 Decembrie 2012
Stire din Actual : Jurnalist ucis cu gloanțe în Caucaz
Pagina a fost generata in 0.4708 secunde