Crește numărul celor din prima linie, infectați cu COVID 19

150
Crește numărul celor din prima linie, infectați cu COVID 19 - forteordinecovid-1596643810.jpg
Numărul celor diagnosticați cu noul coronavirus este în creștere alarmantă în țara noastră. Printre aceștia sunt și mulți angajați ai structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, atrag atenția sindicaliștii. "Deși au trecut cinci luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, Ministerul Afacerilor Interne ține în continuare ascuns numărul de angajați care sunt infectați cu noul coronavirus, deși majoritatea dintre polițiști sunt în linia întâi, iar riscul de infectare al acestora este iminent", au subliniat reprezentanții Sindicatului Europol.

Potrivit statisticii prezentate de sindicaliști, doar în luna iunie erau puțin este 500 de angajați M.A.I. confirmați cu COVID 19, iar într-o lună numărul lor aproape s-a dublat.

Astfel, până la finalul lunii iulie, au fost impuse măsurile de autoizolare sau carantină pentru 6.730 de angajați M.A.I., iar numărul total al celor confirmați cu COVID 19 era de 932. Dintre aceștia, 539 de angajați au fost declarați vindecați.

"Cifrele cu angajații M.A.I. infectați/carantinați sau izolați arată în mod clar că riscurile la care sunt supuși aceștia în exercitarea atribuțiilor de serviciu sunt incomensurabile. Numărul angajaților M.A.I. infectați cu SARS-CoV-2 aflați în prima linie crește simțitor de la o zi la alta, din cauza misiunilor specifice pe care aceștia le desfășoară, fie în stradă sau la frontierele țării", au atras atenția sindicaliștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4062 secunde