Crește numărul celor afectați de substanța letală folosită în "blocul morții"

458
Crește numărul celor afectați de substanța letală folosită în

Articole recomandate

Crește alarmant numărul victimelor în cazul dezinsecției mortale din blocul de la Timișoara.


Alți cinci locatari, trei dintre ei copii, au ajuns la spitalele din oraș cu aceleași simptome pe care le-au avut și cei care au decedat: doi copilași și mama unuia dintre ei.


Situația a determinat Ministerul Sănătății să trimită o echipă de control care să verifice dacă în zona blocului în care s-a făcut dezinsecția, aerul mai este contaminat cu substanța letală. Administratorul firmei care a împrăștiat insecticidul a fost arestat preventiv, iar autoritățile au anunțat că folosirea substanței în clădirile locuite este interzisă de un regulament al Uniunii Europene.


Cei cinci oameni, trei copii și doi adulți, au început să se simtă rău dimineață, deși nu au mai intrat în blocul în care s-a făcut dezinsecția de luni după-amiază, când au fost evacuați.


Pentru că aveau aceleași simptome cu cele trei victime care au decedat, doctorii au decis să îi interneze de urgență.


Specialiștii încearcă să găsească explicații de ce, în cazul lor, efectele insecticidului au apărut abia acum.


Ministerul Sănătății a trimis o echipă care să preleveze probe pentru a determina dacă în aer, în blocul în care s-a făcut dezinsecția, mai persistă substanța letală. În același timp, instituția a transmis că potrivit unui regulament al Uniunii Europene, folosirea insecticidului care conține fosfură de aluminiu este interzisă în spațiile de locuit.


Inspecția Sanitară de Stat a cerut modificarea legislației astfel încât, direcțiile de sănătate publică să certifice de acum înainte utilizarea biocidelor de firmele de dezinsecție și deratizare.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Stire din Eveniment : Tudor Giurgiu, audiat la DNA
Pagina a fost generata in 0.7437 secunde