COVID-19. Întâlnire de urgență la Consiliul Județean Constanța. MĂSURI DRASTICE!

4982
COVID-19. Întâlnire de urgență la Consiliul Județean Constanța. MĂSURI DRASTICE! - dddd-1583841029.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a convocat astăzi o întâlnire de lucru în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ, cu directorii direcțiilor instituției, precum și cu managerii instituțiilor subordonate. Discuțiile se vor axa pe măsurile cu caracter preventiv care vor fi luate în contextul actual generat de răspândirea virusului COVID – 19.

UPDATE:

Președintele CJC Constanța, Horia Țuțuianu, a lansat un apel către toți primarii din județ să monitorizeze sosirile de persoane în localitățile pe care le conduc. De asemenea, a făcut apel către toți locuitorii județului să conștientizeze problema cu care ne confruntăm și să se comporte responsabil.

S-a hotărât suspendarea spectacolelor și a tuturor activităților cu publicul, până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire. Toate teatrele, Acvariul, Delfinariul, Centrul Th. Burada, Centrul Jean Constantin, Teatrul pentru Copii, Biblioteca Județeană Constanța vor avea activitatea suspendată. De asemenea, se solicită ca ședințele, vizitele, evenimentele, întâlnirile în grupuri de mai mult de 30 de persoane să fie limitate.

Horia Țuțuianu a impus și măsuri suplimentare de igienă în sediile CJC. S-a decis instituirea permanenței 24 de ore din 24 la sediul CJC Constanța, cu numărul de telefon 0241488404

Se va constitui un grup de lucru care să gestioneze situația evoluției COVID 19 la nivelul județului.

Totodată, li se va solicita angajatorilor să ofere posibilitatea muncii la domiciliu și se suspendă vizitele aparținătorilor în centrele DGASPC. Se suspendă și activitățile de recuperare, terapii în centrele de zi ale DGASPC.

UPDATE 2

Reguli stricte se vor impune și în instituțiile care lucrează cu publicul. Astfel, va fi limitat accesul publicului în sediile respective, accesul fiind permis doar pentru situații de urgență. Deplasările în teren ale echipelor DGASPC se vor efectua doar dacă sunt situații de urgență.

UPDATE 3

Președintele CJC Constanța a cerut transportatorilor care efectuează curse județene să realizeze dezinfectarea mijloacelor de transport în comun, de preferabil după fiecare ciclu de transport, și asigurarea de soluții de dezinfectare în autobuze. De asemenea, le-a pus în vedere să asigure mijloace de transport suficiente, astfel încât să nu se producă aglomerări pe traseu.

La rândul său, managerul Spitalului Clinic Județean Constanța, dr. Cătălin Grasa, a anunțat că s-au luat deja măsuri pentru a se adapta situației în dinamica privind evoluția îmbolnăvirilor cu coronavirus. "Suntem pregătiți pentru situații de urgență și, în plus, am luat măsuri pentru trierea pacienților", a subliniat șeful SCJU Constanța.

Presedintele CJ Constanța a lansat către populație un îndemn la calm și responsabilitate și să respecte reglementările legale și igienico-sanitare.

UPDATE 4

Vizitele în spital ale aparținătorilor sunt interzise, pe toate secțiile. Managerul Spitalului Județean Constanța a anunțat că va fi realizat un tip de serviciu de curierat, pentru cei care au nevoie să primească schimburi, pachete de acasă, însă a subliniat că nu au voie să primească mâncare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.472 secunde