Coșmarul unei copile de 12 ani, violată în repetate rânduri. "Sechelele sunt severe!"

1343
1
Coșmarul unei copile de 12 ani, violată în repetate rânduri.

Articole de la același autor

La câteva zile după ce un medic homeopat a fost condamnat definitiv pentru că a violat paciente minore, un alt caz șocant iese la iveală, în județul Constanța. Un bărbat, în vârstă de 52 de ani, este acuzat că a întreținut relații sexuale cu o minoră, în vârstă de aproape 12 ani, ce ar fi putut să-i fie nepoată.

Marcel Croitoru locuiește în localitatea constănțeană Oltina și este cercetat, în stare de arest preventiv, pentru că timp de aproape doi ani a întreținut relații sexuale cu o minoră. Cei doi erau vecini, iar fetița obișnuia să vină în locuința agresorului pentru a se juca cu nepotul bărbatului. Potrivit anumitor surse, acesta a și fost contextul în care tot coșmarul fetiței a început.

Minora provine dintr-o familie dezorganizată și cu greu a putut recunoaște ceea ce s-a întâmplat vreme de doi ani. Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că, în cursul anilor 2016-2018, individul a întreținut în mod regulat, la diferite date necunoscute, relații sexuale cu minora I.A.A., în vârstă de 11 ani și 11 luni, care nu avea conștientizarea reală a semnificației unui act sexual. Copila mergea frecvent la domiciliul lui Croitoru.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus începerea urmăririi penale în acest caz, individul fiind reținut pentru 24 de ore și ulterior prezentat instanței de judecată, care a admis propunerea de arestare pentru 30 de zile. Victima s-a prezentat la Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța și a obținut un certificat medico-legal care atestă deflorarea completă.

Frică sau rușine

Psihologii susțin că, într-un astfel de caz, victima își poate da seama că este vorba de un abuz sexual, însă nu-l poate reclama de frică sau de rușine.

"În urma unui viol, sechelele sunt severe, cu implicații pe tot parcursul vieții. Persoanei în cauză îi este afectată structura psihică și poate avea tulburări de comportament. Este obligatoriu să aibă parte de o psihoterapie, care poate dura până la 2 ani, poate chiar și mai mult. Fără tratament, va rămâne cu sechele toată viața. Cu tratament, victima poate avea o viață normală, însă cu anumite vulnerabilități. Victima va avea o foarte mare dificultate în a permite intrarea în spațiul ei intim, atât în relațiile de amiciție, dar mai ales în relațiile personale. Poate dezvolta o structură în care să-și ascundă emoțiile și să-și considere corpul «murdar» sau poate să devină extrem de inhibată și să nu mai aibă relații și posibilitatea de a-și întemeia o familie", ne-a precizat psihologul Elena Ranga.

v v v

Potrivit Codului Penal, actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de același sex, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-și exprima voința, se pedepsește cu închisoare de la 10 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi, dacă victima nu a împlinit vârsta de 15 ani. 

Comentează știrea

Craii de Curte Veche
16 martie 2018
Crima

Acest scelerat propun sa fie pedepsit exemplar sa nu se mai intimple asa ceva. Far frica spun :executatil.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3779 secunde