"Coșciuge" pe roți, pe șoselele din Constanța! Ce deficiențe au găsit inspectorii RAR

1454

Articole de la același autor

Aproape jumătate dintre autoturismele care circulă pe șoselele din țara noastră au deficiențe tehnice majore, care pun viața în pericol. Acestea sunt concluziile inspectorilor Registrului Auto Român, în urma controalelor realizate pe parcursul lui 2019. La nivelul Constanței, mai bine de 66% dintre mașinile verificate anul trecut aveau deficiențe tehnice. 


Mai bine de 69.000 de autovehicule au fost verificate, pe parcursul lui 2019, de echipaje mixte ale Registrului Auto Român și Poliției Rutiere, pe șoselele din țara noastră. 


Potrivit reprezentanților RAR, la aproape jumătate dintre vehiculele controlate au fost descoperite deficiențe care pun în pericol siguranța în trafic și inclusiv viața participanților - este vorba de aproximativ 45,72% dintre vehicule. 


"Cele mai multe neconformități au fost constatate la: instalația electrică de iluminare - semnalizare (27%), punți, jante, anvelope și suspensie (12%), șasiu, cadru și elemente atașate șasiului (10%). Inspectorii RAR au depistat în trafic și vehicule cu defecțiuni mai grave la sistemele de frânare, direcție sau la punți, jante, anvelope și mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident", au precizat reprezentanții RAR. 
La nivelul țării, în urma controalelor, pe parcursul anului au fost aplicate aproximativ 22.500 de sancțiuni, au fost retrase aproape 18.000 de certificate de înmatriculare și au fost confiscate 413 vehicule. 


Mai bine de jumătate din mașinile controale aveau probleme 
La nivelul județului Constanța, inspectorii RAR au controlat, în 2019, un număr de 1.771 vehicule. Mai bine de jumătate dintre acestea aveau deficiențe. 


"Din numărul total, 66,35% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, iar 166 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 14% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,41% aveau probleme legate de identificare, iar 2,3% aveau ITP fals, expirat sau anulat", au transmis reprezentanții RAR Constanța. 
Inspectorii constănțeni au aplicat, pe parcursul anului trecut, 455 de amenzi contravenționale și au retras 439 de certificate de înmatriculare. De menționat că certificatul de înmatriculare poate fi redobândit doar după efectuarea unei inspecții tehnice specifice, la reprezentanțele RAR din țară. 


"Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliție Rutieră opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni", au precizat reprezentanții RAR Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019
Stire din Social : Reprogramările la RAR se fac doar online!
Pagina a fost generata in 0.6909 secunde