Corveta "Contraamiral Eustațiu Sebastian", în misiune pe Marea Neagră

575
Corveta
În perioada 6-26 aprilie, corveta "Contraamiral Eustațiu Sebastian" va participa la faza a II-a a celei de-a XI-a activări a Grupului de Cooperare Navală din Marea Neagră - BLACKSEAFOR. Nava militară este comandată de locotenent-comandorul Valentin Cătălin Vlad și are la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 90 militari.

Navele grupării vor desfășura, în cadrul acestei etape, exerciții în comun pe Marea Neagră, precum și vizite în porturile Constanța, Sevastopol (Ucraina) și Istanbul (Turcia). Activitățile Grupului Naval BLACKSEAFOR vor consta în exerciții navale de luptă contra minelor, căutare și salvare pe mare, asistență umanitară și protecția mediului.

BLACKSEAFOR este conceput ca o forță care este activată de două ori pe an pentru a desfășura exerciții navale. Comanda acestei structuri este asigurată, în conformitate cu protocolul de înființare, succesiv de cele șase state riverane Mării Negre care participă cu forțe.

În perioada 6-9 aprilie, vor face escală în portul Constanța navele militare TCG YAVUZ (Turcia), UPS CHERKASY (Ucraina), BGS RESHITELNY (Bulgaria) și RFS TSEZAR KUNIKOV (Federația Rusă), care este și nava comandant a grupării. Cu acest prilej, o delegație a Grupării BLACKSEAFOR se va întâlni cu reprezentanți ai autorităților publice locale și cu conducerea Flotei. 

Membrii echipajelor de pe navele respective vor face vizite la Muzeul Marinei și la obiective turistice din Constanța și vor desfășura mai multe competiții sportive. În aceeași perioadă, va avea loc Simpozionul anual al tinerilor ofițeri, la care participă aspiranți și locotenenți din state riverane Mării Negre: Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Ucraina și Turcia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2361 secunde