Corpul de Control al M.A.I. a făcut verificări la IPJ Constanța. Se așteaptă concluziile!

214

Articole de la același autor

O echipă din cadrul Corpului de Control de la Ministerul Afacerilor Interne s-a aflat, în prima parte a acestei săptămâni, la Constanța, pentru a efectua verificări la Inspectoratul de Poliție Județeană (IPJ) Constanța și mai precis la Secția 2 Poliție, cu privire la modul în care s-a acționat, vineri seară, în sancționarea a opt tineri surprinși în curtea Școlii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța.

„Au făcut verificările pe care le-au considerat de cuviință, iar miercuri, 7 octombrie s-a încheiat controlul. În prezent așteptăm concluziile. Procedura este următoarea: se întocmește o notă raport, care este supusă atenției ministrului de Interne, iar ulterior concluziile ne vor fi comunicate”, ne-a declarat comisarul șef Adrian Constantin Glugă, inspector șef IPJ Constanța.



Reamintim că, vineri seară, pe 2 octombrie în jurul orei 20.00, opt tineri au fost legitimați în curtea școlii din cartierul Tomis Nord. Aceștia aveau vârste între 14 și 16 ani și au fost escortați la sediul Secției 2 Poliție, unde au fost legitimați și sancționați cu câte 250 de lei, pentru pătrunderea în incinta unității de învățământ, cu încălcarea normelor legale de acces. Cele întâmplate au stârnit revoltă în rândul părinților, care au acuzat polițiștii de abuz, susținând că accesul tinerilor în curtea școlii nu a fost restricționat în niciun mod. De partea cealaltă, locuitorii din zonă și polițiștii au arătat că tinerii din cartier obișnuiesc să se strângă în curtea respectivă, să facă mizerie și gălăgie, până la ore târzii în noapte. De altfel, în acest sens există mai multe plângeri la Poliție.

De menționat că, din surse neoficiale, concluziile preliminare ar fi că „polițiștii au acționat cu respectarea prevederilor legale în vigoare, neexistând niciun abuz”. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6205 secunde