CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA: ultimul bilanț al Departamentului pentru Situații de Urgență

446
CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA: ultimul bilanț al Departamentului pentru Situații de Urgență - 1-1583311895.jpg

Articole recomandate

35 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar alte 10.094 sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală la nivel național, informează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), prin intermediul unui comunicat citat de Agerpres. În cazul celor 35 de persoane se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus).

DSU reamintește că pe teritoriul României au fost confirmate patru cazuri de infectare cu virusul COVID - 19 (coronavirus). Primul pacient depistat ca fiind pozitiv este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat luni, 3 martie. Ceilalți trei pacienți sunt internați la Cluj-Napoca și Timișoara, toți trei având o stare generală bună.

Luni au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

"Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia Telverde. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20", se mai arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, la solicitarea corpului diplomatic acreditat în România, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne au organizat o sesiune de informare pentru misiunile diplomatice și organizațiile internaționale acreditate la București. Reprezentanții misiunilor diplomatice au solicitat oficialilor celor două ministere detalii despre acțiunile preventive derulate în țara noastră, astfel încât să poată fi aplicate și adaptate în statele de proveniență ale diplomaților pentru controlul și reducerea răspândirii virusului COVID - 19 (coronavirus).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4632 secunde