Corina Corbu, validată de CSM în funcția de președinte al Instanței supreme

168
Corina Corbu, validată de CSM în funcția de președinte al Instanței supreme - corinacorbu-1563454844.jpg

Articole recomandate

Secția pentru judecători a CSM a validat-o joi pe judecătoarea Corina Corbu în funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, informează Agerpres. Ea va prelua funcția ocupată acum de Cristina Tarcea din toamnă.


Este pentru prima oară când decizia desemnării conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) este luată de Secția de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, președintele României fiind exclus din procedură.


Cine este judecătoarea Corina Corbu


În vara anului trecut, judecătoarea Corina Corbu a fost achitată definitiv de instanța supremă într-un dosar de corupție în care a fost judecată alături de magistrații Gabriela Bîrsan și Iuliana Pușoiu. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât reluarea activității sale în cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a ICCJ, după ce fusese suspendată, în iulie 2014, ca urmare a trimiterii în judecată. În iulie 2018, la două luni de la decizia definitivă de achitare, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Corinei Corbu în funcția de președinte al Secției de contencios administrativ a instanței supreme, pe o perioadă de trei ani.


Tarcea nu a mai vrut postul


Mandatul Cristinei Tarcea la conducerea instanței supreme va expira în luna septembrie, iar aceasta nu și-a depus candidatura pentru un nou mandat. Întrebată de ce nu mai candidează, Cristina Tarcea spunea că experiența la conducerea instanței supreme a făcut-o să își dorească să trăiască "printre oameni obișnuiți, cu foarte mult bun simț, cu foarte multă onestitate și cu mai puțină imaginație". 


"Ce am văzut, ce am trăit și ce am simțit m-a făcut să îmi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obișnuiți, cu foarte mult bun simț, cu foarte multă onestitate și cu mai puțină imaginație. Acesta este răspunsul sincer".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.592 secunde