Copil revenit din Italia, suspect de coronavirus! A fost internat în spital

97
Copil revenit din Italia, suspect de coronavirus! A fost internat în spital - ddd-1583053681.jpg

Articole recomandate

Un copil de cinci ani din Galați, care recent a revenit dintr-o regiune a Italiei unde există zeci de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș. Copilul are febră și va sta în carantină timp de 14 zile, conform Digi 24.

Potrivit reprezentanților autorităților județene, copilul și părinții săi au ajuns vineri la Galați. Ei au venit cu avionul din Cremona, localitate aflată într-o zonă în care au fost confirmate zeci de cazuri de coronavirus. La aeroportul Otopeni, părinții au respectat procedurile și au anunțat autoritățile că se vor izola la domiciliu. Sâmbătă, copilul a făcut febră și imediat pacientul a fost transferat la spital cu o autospecială ISU, dotată cu izoletă.

"Familia a respectat toate procedurile când a revenit din Italia. Copilul s-a simțit rău după ce a ajuns acasă, a fost transportat la spital împreună cu mama sa. Părinții nu au simptome, probele copilului au fost trimise la București. Ei vor sta 14 zile în carantină. Rezultatele le așteptăm astăzi sau mâine", a declarat prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai anunțat că începând de luni vor fi verificate toate persoanele care s-au izolat voluntar la domiciliu. Controalele vor fi făcute la domiciliile persoanelor din orașul Galați care au declarat pe propria răspundere că vor respecta perioada de 14 zile de izolare. Cei care nu vor fi găsiți acasă, vor fi cercetați penal.

Conform datelor furnizate de Prefectură, sâmbătă seara, în Galați erau 342 de persoane izolate la domiciliu. Alte cinci persoane sunt la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, iar patru oameni se află în centrele de carantină organizate de autorități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5119 secunde