Copii bătuți, jigniți și umiliți de învățătoarea lor. Un băiat a ajuns la spital

289
Copii bătuți, jigniți și umiliți de învățătoarea lor. Un băiat a ajuns la spital - structuraanscolar-1510045307.jpg

Articole recomandate

Acuzații grave la adresa unei învățătoare din Piatra Fântânele, județul Bistrița-Năsăud. Elevii susțin că sunt bătuți de cadrul didactic. Unul dintre ei a ajuns la spital cu atac de panică.

Învățătoarea Albina Pop, care predă la Școala Generală din Piatra Fântânele, este acuzată că îi maltratează pe copiii pe care ar trebui să îi învețe carte. Totul ar fi început odată cu noul an școlar, când femeia a fost numită și coordonator al unității de învățământ, care se subordonează Școlii Generale din Tiha Bârgăului.

Aceasta predă la 4 clase simultane, având pe mână copiii din întreg ciclul primar, din clasele I-IV.

Vizați de învățătoare ar fi 16 copii care sunt găzduiți de măicuțele de la Mănăstirea Piatra Fântânele, situată la doi pași de școală. Aceștia ar fi numiți zilnic măgari și sălbatici și amenințați cu repetenția. De asemenea, învățătoarea i-ar fi lovit pe copii peste cap și i-ar fi presat cu pieptul de bancă.

"Joi l-o ținut pe băiat închis în clasă. I-a spus «Nu te mai trec clasa mă măgarule, mă boule». I s-a făcut rău și doamna în loc să sune la 112 l-a dus la măicuțe (n.r. de la Mănăstirea Piatra Fântânele) și apoi l-am dus la spital. Băiatul e stresat de nici nu vrea să mai vină la școală. L-am dus la psiholog și a zis că băiatul o făcut atac de panică, de cum s-a speriat. Sunt mai mulți copii bătuți. Îi prinde de păr și îi bate", a declarat Zaharie Costan, tatăl copilului care a ajuns la spital.

Potrivit bistriteanul.ro, se pare că învățătoarea ar fi nemulțumită de faptul că cei mici sunt găzduiți de măicuțe, care nu doar îi ajută la teme, ci organizează chiar activități extrașcolare pentru copii. După izbucnirea scandalului, măicuțele de la mănăstire au refuzat să mai cazeze copiii, crezând că cei mici nu vor mai fi bătuți. Cei mici trebuie să străbată și 24 de kilometri dus-întors pe jos pentru a face naveta la școală.

sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5178 secunde