Controale la fast-food-urile din Constanța. Zeci de amenzi date de pompieri!

208
Controale la fast-food-urile din Constanța. Zeci de amenzi date de pompieri! - primofastfoodromancierilor13-1486127188.jpg

Articole de la același autor

Pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislative din domeniul incident situațiilor de urgență, în perioada 21-30 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a derulat o serie de acțiuni inopinate de verificare la obiective de alimentație publică cu afluență de persoane. 


La aceste activități în teren, derulate cu precădere, pe timpul nopții, după ora 23.00, au fost angrenați, alături de pompieri (inspectori de prevenire și personal din subunitățile de intervenție) și reprezentanți ai inspectoratelor de poliție și de jandarmi.
Astfel, în acestă perioadă s-au executat controale la 30 operatori economici, unde au fost constatate 190 deficiențe, dintre care șapte au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acțiunilor de control preventive, au fost aplicate 180 sancțiuni contravenționale (132 avertismente și 48 amenzi), în cuantum de 67.000 lei.


Deficiențele constatate nu s-au încadrat în prevederile H.G. nr. 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu. 


Principalele nereguli au constat în: instalații electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreținerea instalațiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situațiilor de urgență, neafișarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenției la locul de muncă.


De asemenea, s-au desfășurat sesiuni de informare a personalului cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență de la operatori economici, acțiuni de diseminare a informațiilor de natură preventivă cetățenilor.


Concomitent cu activitățile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat 30 de acțiuni de recunoaștere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.


Având în vedere faptul că perioadele de weekend se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-și petreacă timpul liber în astfel de locații, recomandăm administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:


- respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislația in vigoare, pentru aceste categorii de construcții;


- solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenței tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentației necesare obținerii autorizației de securitate de incendiu; 


- preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să ateste securitatea beneficiarilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0292 secunde