Contrabanda este crimă organizată: campanie pentru scăderea traficului de țigări!

204
Contrabanda este crimă organizată: campanie pentru scăderea traficului de țigări! - contrabandasursapolitiaromana2-1604946900.jpg

Articole de la același autor

Campania „Contrabanda este crimă organizată!” a debutat în această săptămână, în mai multe județe ale țării.

Lansată în parteneriat cu Poliția de Frontieră, Poliția Română, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Direcția Generală a Vămilor (DGV), cu sprijinul JTI România, prin www.faracontrabanda.ro, campania se derulează în lunile noiembrie și decembrie.

„Aceste luni de restricții au făcut mult mai dificil traficul ilegal. Cu toate acestea, Poliția de Frontieră a continuat să depisteze cantități semnificative de țigarete de contrabandă și să destructureze grupări de crimă organizată. În primele nouă luni ale anului 2020, au fost reținute aproximativ 2,4 milioane pachete țigări cu o valoare de peste 30 milioane lei și au fost identificate și destructurate șapte grupuri organizate în vederea săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări, în care au fost implicate 36 de persoane. Din cazuistica înregistrată în ultimele luni, s-a constatat și o tendință de introduce în țară, prin punctele de frontieră de la granița cu Bulgaria, a tutunului vrac neprelucrat, disimulat printre diverse produse transportate legal. Numai în ultima lună, polițiștii de frontieră au confiscat peste zece tone de tutun vrac, echivalentul în pachete de țigări a acestei cantități fiind de aproximativ 535.000 de pachete cu țigări. Dat fiind că țigaretele sunt cele mai traficate produse la frontierele țării, iar în lunile de iarnă de obicei nivelul pieței negre crește, Poliția de Frontieră Română va fi în continuare în prima linie pentru combaterea acestui fenomen” a declarat șeful Poliției de Frontieră, chestor principal de poliție Liviu Bute.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9741 secunde