Continuă scandalul? Brutăria din Ditrău angajează încă patru nepalezi

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
178
Brutăria din comuna Ditrău, județul Harghita, unde lucrează trei angajați din Sri Lanka va angaja încă patru brutari din Nepal, aceștia urmând să sosească în România peste o lună, a declarat patronul societății comerciale, potrivit Agerpres.

Patronul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, a spus că cei patru sunt angajați cu experiență, care au lucrat în domeniu. "Vom angaja cam într-o lună alți patru cetățeni străini, de această dată din Nepal, conform contractului cu agenția care ne furnizează forță de muncă din străinătate. Ei se vor alătura celorlați trei angajați din Sri Lanka, din care doi lucrează în brutărie iar ultimul venit, la patiserie, este un patiser priceput. Cei patru nepalezi care vor veni au experiență, sunt calificați, și vor lucra în brutărie sau în patiserie, unde vom avea mai mare nevoie", a spus Kollo.

Aceasta a spus că la brutărie nu s-a primit, încă, oficial, petiția semnată de peste 1.800 de cetățeni din Ditrău, așteptând ca inițiatorii să facă și acest gest, pentru a putea primi un răspuns.

Angajarea a doi muncitori sri-lankezi la brutăria din Ditrău, cea mai mare din zona Gheorgheni, a stârnit revolta a aproximativ 300 de oameni, susținuți de preot, care au spus că le este teamă că în comună vor veni mai mulți migranți care le vor impune propria cultură și le vor pune în pericol siguranța.

Cazul de la Ditrău a ajuns și în presa internațională.

Pagina a fost generata in 0.4181 secunde