Constănțenii pot obține pașaportul în cinci zile

222
Constănțenii pot obține pașaportul în cinci zile - pasapoartasursarealitatea-1602607218.jpg

Articole de la același autor

Termenul de eliberare a pașaportului simplu electronic a scăzut, în ultimele luni, de la 15 zile, cât este termenul legal, la numai cinci zile, au anunțat reprezentanții Direcției Pașapoarte. „Necesitatea asigurării unui serviciu public de calitate, în contextul epidemiologic actual, în care a fost înregistrat un număr mai mic de cereri pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, comparativ cu anii trecuți, alături de operativitatea lucrătorilor de pașapoarte au dus la crearea premiselor necesare pentru reducerea termenului de eliberare a pașaportului simplu electronic. Astfel, s-a constatat faptul că solicitările pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, în cazul persoanelor care au solicitat ridicarea documentului de călătorie din țară, sunt soluționate, în prezent, într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data înregistrării acestora, cetățenii intrând în posesia pașapoartelor simple electronice anterior termenului legal de 15 zile lucrătoare”, au precizat reprezentanții instituției.

Se impune menționat, însă, că termenul de cinci zile lucrătoare este unul mediu, comisarul șef Adrian Manea, șeful Serviciului Pașapoarte Constanța precizând că cetățenii pot să verifice în timp real statusul cererii de emitere a pașaportului simplu electronic. Verificarea poate fi realizată accesând link-ul disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, secțiunea Status pașaport, pe site-ul oficial al Direcției Generale de Pașapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro precum și pe site-urile instituțiilor prefectului, având ca și criterii de căutare numărul de cerere sau ultimele 9 caractere din CNP și data depunerii cererii.

„Menționăm că, în situația înregistrării unor creșteri semnificative ale numărului de cereri depuse, termenul de eliberare a pașaportului simplu electronic va fi adaptat în consecință”, au mai arătat reprezentanții direcției.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1682 secunde