Constănțenii nu mai pot parca pe trotuare. Mașinile vor fi ridicate

31607
20
Constănțenii nu mai pot parca pe trotuare. Mașinile vor fi ridicate - ainceput1-1484931442.jpg

Articole de la același autor

Astăzi au intrat în vigoare modificările la Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, între care este inclusă și procedura de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Asta înseamnă că șoferii constănțeni trebuie să aibă mare grijă acolo unde parchează, întrucât mașinile parcate pe trotuare, acolo unde nu există parcări special amenajate, s-ar putea trezi cu autoturismele ridicate. Primăria Constanța caută soluții pentru a amenaja locuri de parcare pe trotuare, în anumite condiții, conform legii. 


"Putem da dispoziție pentru ridicarea mașinilor"


Un autoturism poate fi ridicat în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară, în zona indicatorului "Staționarea interzisă", pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m și în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice. De asemenea, polițiștii mai pot dispune ridicarea mașinilor parcate în pante și în rampe sau în locul unde este prezent indicatorul "Staționare alternantă".


"Nu există norme de aplicare, însă asta nu ne împiedică să ne facem treaba, atât timp cât legea există. Pentru mine, din punct de vedere teoretic, treaba este simplă. În această ecuație există Poliția și administratorul drumului public. Sunt unele voci care spun că trebuie să iasă normele de aplicare, dar putem da dispoziție către administratorul drumului pentru a fi ridicate mașinile, apoi putem da dispoziție că a încetat măsura", a declarat pentru "Cuget Liber", comisar șef Constantin Dancu, șeful Serviciului Rutier Constanța.


Când nu se vor ridica mașinile parcate neregulamentar


Măsura nu va fi dispusă dacă în vehicul este vizibilă prezența unor persoane. Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situația în care prezența unor persoane în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau punerii în executare a măsurii tehnico-administrative, informează legestart.ro. De asemenea, aplicarea măsurii nu se justifică în situația unui vehicul care realizează acțiuni de intervenție sau misiuni care au caracter de urgență. 


Dispoziția de ridicare a vehiculului cuprinde o serie de informații relevante care pot proba prezența vehiculului în locul din care a fost ridicat, necesitatea aplicării măsurii, dar și starea vehiculului înainte de ridicarea acestuia. Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea sau deținerea legală a acestuia. Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spațiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore. Șoferii care blochează circulația riscă o amendă cuprinsă între 500 și 625 de lei și trei puncte de penalizare.


Primăria caută soluții pentru înființarea locurilor de parcare pe trotuare


Indiferent că sunteți pieton sau șofer, problema mașinilor parcate pe trotuar nu vă este străină. Hotărârea de Guvern aduce o serie de îmbunătățiri în privința parcării pe trotuar, astfel că staționarea vehiculului este posibilă numai dacă acel trotuar este amenajat în acest scop, prin marcaje și semnalizare corespun-zătoare. Amenajarea parcării pe trotuar va fi posibilă numai dacă se respectă culoarul destinat circulației pietonilor, care nu poate fi mai mic de 1 m lățime. De asemenea, accesul vehiculelor în parcare se realizează din partea carosabilă, iar poziționarea vehiculelor în parcare nu trebuie să stânjenească circulația pe prima bandă sau pe pistele amenajate. Nu în ultimul rând, nu se pot amenaja parcări pentru autovehicule, pe trotuar, la mai puțin de 10 m de intersecții, stații ale mijloacelor de transport în comun sau treceri pentru pietoni. "Asteptăm normele de aplicare ale Hotărârii de Guvern. Analizăm și vedem ce măsuri ar putea fi luate în vederea înființării de locuri de parcare pe trotuare, conform legii", ne-a precizat Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța.


Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
constantean
21 ianuarie 2017
sens unic

Introduceti sensul unic pe toate strazile si aleile!!! Constanta este sufocata!!! Este dezastru in trafic!!! Lasati trotoarele pietonilor!!!

Parcari amenajate
21 ianuarie 2017
Parcari

Intai amenajati parcari de toata tipurile subterane, supraterane si apoi dati legi din acestea. Sau vreti sa folosim taxiuri care sunt firme ale guvernantilor!!! Mi-e sila sa mai traiesc in Romania!!!! Huoooooo!

Automobilist
21 ianuarie 2017
parcari

Aveti dreptate. Noi tratam efectele nu cauzele. Este mai usor si .... abuziv. Dar nu pot neglija NESIMTIREA multor automobilisti care parcheza pana in spatiul verde de la marginea trotuarului. Se constata lipsa politistilor pe teren. Salve !

Răspuns la: Parcari
Adăugat de : Parcari amenajate, 21 ianuarie 2017
Intai amenajati parcari de toata tipurile subterane, supraterane si apoi dati legi din acestea. Sau vreti sa folosim taxiuri care sunt firme ale...
Ion
21 ianuarie 2017
Primarie

Mai întâi ați rezolva cu parcările ca sunt foarte puține în cta și peorma ridicatile și dați amenzi....omul nu are unde parca....repede găsiți soluții la primit bani dar la dat sunteți în urma....rușine sa va fie

Carlos
21 ianuarie 2017
Imposibil momentan...

Deși sâmbătă se împlinește termenul legal la care intră în vigoare Hotărârea 965 din 2016 privind ridicarea mașinilor, procedurile de eliberare a carosabilului de vehicule și de transportare a acestora în parcuri special amenajate vor întârzia. Operațiunile de ridicare ar putea începe practic peste câteva luni doar. Aceasta deoarece, după cum spune legea, primăriile vor trebui să dispună de spații adecvate de depozitare a mașinilor și de vehiculele necesare de ridicare. Principala deosebire față de vechea legislație este faptul că ridicarea și transportul vehiculelor nu se va mai face de firme particulare angajate de primărie, ci de servicii speciale în cadrul acestora sau a administratorului unui drum. DUREAZA CEVA TIMP CA PRIMARIILE SA CREEZE ACESTE SERVICII DE RIDICARE A MASINILOR PLUS ACHIZITIONAREA SI AMENAJAREA SPATIULUI PENTRU DEPOZITARE....

Adi
21 ianuarie 2017
Sensuri unice

Da,cea mai buna solutie sunt sensurile unice.

Decebalus
21 ianuarie 2017
Parcari

Nu se face cu firme private ? Eeeee , n-am facut nimic ........ P.S. Lasand gluma deoparte , astfel Primaria poate colecta bani pentru amenajarea parcarilor cu costuri mai mici , adica nu constructii acoperite. Ca slava Domnului , daca se vrea , se pot aduna sume frumusele , pentru ca "amatori " sunt multi .

Răspuns la: Imposibil momentan...
Adăugat de : Carlos, 21 ianuarie 2017
Deși sâmbătă se împlinește termenul legal la care intră în vigoare Hotărârea 965 din 2016 privind ridicarea mașinilor, procedurile de...
lili
21 ianuarie 2017
parcari

Toate gradinile din spatele blocurilor s-a devina parcari nu de ceapa! Ex: scoala 8 aleea topolog

naekst
21 ianuarie 2017
parcarea pe trotuare

"Asteptăm normele de aplicare ale Hotărârii de Guvern. Analizăm și vedem ce măsuri ar putea fi luate în vederea înființării de locuri de parcare pe trotuare, conform legii", ne-a precizat Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța. Acum intelegeri de ce treburile merg, in Romania" asa cum merg? Pentru ca intîi se da o lege si abia apoi se cauta sa se gaseasca posibilitatea de implementare a ei. In acest fel multe legi devin de nerespectat iar Parlamentul nu face decit sa fie culpabil de instigare la incalcarea legii.

Mircea
21 ianuarie 2017
parcare legala

Dorim sa se creeze parcari asa cum s-au creat mini-parcuri pentru copii/ fara garaje si piedici galbene amplasate haotic / de asemeni sunt necesare wc-uri ecologice in zona blocuri pentru nesimtiti/ barurile care creaza scandaluri sa fie inchise de politie!

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4335 secunde