Constănțenii, neam de certăreți! Crește numărul reclamațiilor la Poliție

601
4

Articole de la același autor

Numărul constănțenilor care își reclamă vecinii crește de la un an la altul. Cei mai mulți dintre reclamanți refuză să discute și să ajungă la un consens cu cei pe care-i reclamă și ajung astfel la Poliție cu plângeri, scrisori și petiții, care se lasă cu multe verificări și cercetări din partea oamenilor legii, iar acest lucru îi împiedică pe polițiștii de proximitate să monitorizeze permanent raza teritorială pe care o au în grijă.

Indiferent de motivul reclamației sau de gravitatea problemei, constănțenii încă își mai reclamă vecinii și aleg astfel să lase polițiștii să le rezolve nemulțumirile. Totuși, există și cazuri care se soluționează prin împăcarea părților, înainte de a se ajunge în fața unui procuror sau a unei instanțe. De aceea, oamenii legii le recomandă constănțenilor să fie mai toleranți și să apeleze mai puțin la Poliție.

"De la an la an, numărul plângerilor referitoare la constănțenii care își reclamă vecinii este mai mare. Unele se concretizează în plângeri penale, acele dosare penale cu autor cunoscut, care sunt de la amenințări, loviri și alte violențe, care, de obicei, se soluționează prin împăcarea părților, deoarece oamenii au acea frică a de fi cercetați penal, de a ajunge în fața unui procuror sau în fața unei instanțe și atunci mai lasă de la ei. Mai sunt și reclamațiile care nu au caracter penal, acele scrisori și petiții care sunt, din păcate, într-un număr foarte mare, de la an la an mai multe și care necesită multe verificări din partea polițiștilor. Am prefera ca oamenii să se înțeleagă mai bine între ei, să fie mai toleranți și să apeleze mai puțin la Poliție", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Iulian Mândruță, șeful Compartimentului de Poliție de Proximitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică.

105 polițiști de proximitate în județ

În județul Constanța, există, în prezent, 105 polițiști de proximitate, dintre care 65 sunt doar în municipiul Constanța. Aceștia au rolul de a desfășura activități cu caracter preventiv, de a informa persoanele din raza teritorială cum ar trebui să acționeze în diferite situații, de la furt și până la abuz fizic sau verbal, dar și de a comunica atât cu cetățeanul, cât și cu celelalte instituții publice pentru soluționarea cât mai rapidă a unor cazuri. Unul dintre cele mai importante roluri ale unui polițist de proximitate este de a comunica cu cetățenii și de a-i consilia.

"La polițiștii de ordine publică ajung reclamațiile, pe care le citesc, le soluționează, iar apoi le trimit polițiștilor de proximitate să le rezolve. Deși unii s-au mai retras din activitate și au venit alții în locul lor, pot spune că numărul polițiștilor de proximitate este de 105 pe județ, dintre care 65 sunt în Constanța. Nu stăm rău la acest aspect, dar, din păcate, această activitate de cercetare penală, care are la bază reclamațiile oamenilor, presupune timp de soluționare, iar astfel munca polițistului de proximitate pe teren riscă să fie diminuată. Oamenii ar putea găsi soluții și astfel nu ar mai fi nevoiți să ajungă imediat la Poliție, adică sunt numeroase reclamații care nu prezintă gravitate și care se pot soluționa înainte de a ajunge la noi. De aceea, eu le recomand constănțenilor să încerce să ajungă la un consens. Ei se pot adresa polițistului de proximitate, îi pot comunica acestuia că au o problemă, iar polițistul îi poate consilia. Majoritatea oamenilor se înțeleg până la urmă, deci nu e nevoie de audieri și de timp irosit, când ne putem înțelege din fază preliminară. Mulți oameni nu cunosc legile și nu știu care e evoluția unui dosar penal. Scopul unui polițist de proximitate este să fie mai mult în stradă, nu prin birouri sau prin casele oamenilor", a explicat comisarul șef Iulian Mândruță. 

Comentează știrea

admirator
10 ianuarie 2015
DAR CE LITIGII

SUNT? Pentru ce se cearta? Si ce masuri ia Politia? Daca nu iau masuri sau masurile sunt formale, nu incurajeaza provocatorii? Mancatorii de merda? De ce se pling de situatie? Ei o provoaca!

MARIA
10 ianuarie 2015
Angajari in Constanta

Angajam modele de videochat,cu sau fara experieta,in deplina legalitate. Conditiile de angajare:minim 18 ani,seriozitate si ambitie. AriaStudio ,singurul studio care ridica videochatul la rang de arta! Deviza noastra este "Invata sa faci bani cu mintea si nu cu trupul!".Oferim modelelor o pregatire continua,invatandu-le tactici si jocuri de seductie prin care sa castige bani intr-un mod inteligent. Intreaga echipa este formata din personal feminin, modelelor noastre li se respecta intimitatea si confidentialitatea. Alatura-te echipei noastre pentru a fii respectata ,apreciata si pentru a lucra din placere intr-un ambient placut! Munca din pasiune exista,la AriaStudio! Contact: 0721133353-Maria , www.ariastudio.ro , [email protected]

Popescu
10 ianuarie 2015
Reclamagii

Sunt multi constanteni care se ocupa cu meseria de reclamagii.Marea majoritate sunt neintemeiate .Si in blocul nostru din Tomis Nord exist o astfel de persoana , care nu se simte bine daca nu ameninta ,incepand cu nimicuri, la adresa posesorilor de animale , dar uita de scandalurile pe care le provoaca in familie si se aude prin peretii subtiri , pacat ca e tanara ! Unii nu au ce face si sunt reclamagii din nastere.

Dana
2 februarie 2015
Cea mai noua oferta de lucru!

Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5963 secunde