Constănțencele îi iartă pe soții care le bat și renunță la plângerile penale!

168
Constănțencele îi iartă pe soții care le bat și renunță la plângerile penale! - ordineprotectiesursarealitatea-1580849478.jpg

Articole de la același autor

Mai puțin de jumătate din ordinele de protecție provizorii emise de polițiștii constănțeni, pe parcursul lui 2019, au fost încuviințate de judecători. De altfel, potrivit comisarul șef Ion Chiru, șeful Poliției municipiului Constanța, numărul ordinelor de protecție a fost în scădere, anul trecut, față de anul anterior. Astfel, în 2019, au fost emise 141 ordine de protecție, iar în 2018, au fost emise 248 de ordine de protecție. 


Numărul lor este, însă, considerabil și arată că violența în familie este în continuare o problemă. Drept dovadă, aproape că nu trece săptămână în care polițiștii să nu fie solicitați la unul sau două cazuri de violență domestică. Aceștia ajung la fața locului, dispun măsurile legale, în funcție de situația găsită; dar se întâmplă frecvent ca, după ce trece situația de criză, partenerii să se împace, iar victimele să renunțe la plângerile penale și să nu mai solicite prelungirea ordinelor de protecție în instanță. 
Ultimele cazuri de violență în familie la care au fost solicitați oamenii legii au avut loc la începutul acestei săptămâni, în municipiul Constanța. Astfel, luni, în jurul orei 17.00, polițiștii de la Secția 1 au fost sesizați de o femeie de 58 de ani că fiul o amenință cu bătaie și încearcă să spargă ușa de acces în locuință. Ajunși la fața locului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele suspectului, un bărbat de 26 de ani. 


Un alt apel, dat în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 23.15, solicita sprijinul polițiștilor de la Secția 5. O femeie de 40 de ani reclama faptul că iubitul ei a bătut-o, pe fondul geloziei. Și în acest caz, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru violență în familie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Stire din Eveniment : "Veniți repede! Tata o bate pe mama!"
Pagina a fost generata in 0.4799 secunde