Constănțean căutat de poliția germană pentru că a făcut cumpărături de 6.000 de euro fără să achite

583
Un tânăr de 21 de ani a primit mandat de arestare prin Interpol pentru că în urmă cu doi ani a fost la cumpărături în Germania deși nu avea niciun ban.
La data de 26.06.2009, Tribunalul local Berlin a emis mandat european de arestare pe numele lui Marian Zoița, din comuna Valu lui Traian, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă (înșelăciune – conform prevederilor legii germane), faptă prevăzută cu pedeapsă maximă cu închisoarea de 10 ani.
Potrivit informațiilor transmise de autoritățile germane, în intervalul 14 – 26 februarie 2008, tânărul constănțean a utilizat în 37 de rânduri două carduri bancare pentru a cumpăra diferite bunuri prin debitare directă sau retragere numerar. Numai că individul nu avea niciun ban în conturile respective. Astfel, în urma plângerilor societăților comerciale păgubite, autoritățile berlineze l-au acuzat pe cetățeanul român de înșelăciune pe motiv că s-a folosit de bunurile obținute fraudulos creând un prejudiciu de 6.138 de euro.
În urma acestor evenimente, zilele trecute, Interpol Germania a trimis Curții de Apel Constanța sesizarea că există un mandat european de arestare pe numele lui Marian Zoița, cerându-se totodată extrădarea suspectului.
Pe data de 26 februarie, tânărul a fost reținut de poliție pentru 24 de ore, pentru ca în aceeași zi Curtea de Apel să emită mandat de arestare pentru 5 zile, timp în care va fi tradus mandatul european de arestare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6707 secunde