Constanța nu renunță. Proteste istorice la malul mării

4221
2

Articole de la același autor

Aproximativ 10.000 de constănțeni au ieșit în stradă joi seară, fiind cel mai mare protest al Constanței de la Revoluție până în prezent. Ordonanțele de modificare a Codului Penal, dar mai ales refuzul Guvernului de a le retrage după ce 300.000 de români au ieșit în stradă, a ambiționat și mai mult mulțimea de oameni. 


Începând cu ora 18.00, constănțenii s-au adunat în fața Prefecturii, "înarmați" cu pancarte, vuvuzele și fluiere, iar de acolo au pornit în marș pe aceeași rută folosită și în zilele precedente.


Deși în cea de-a treia zi de proteste, în București și alte orașe din țară oamenii au ieșit într-un număr mai mic în stradă, Constanța a reușit să-și bată propriul record. Astfel, 10.000 de persoane au mărșăluit cu speranța că vor reuși să stopeze "măcelul" justiției. "DNA să vină să vă ia", "Abrogați și plecați", "Refuz acest abuz", "Mai am un singur dor, Dragnea scriitor", și "Retrageți Ordonanța" au fost doar câteva dintre lozincile scandate de-a lungul marșului.


Constănțenii nu au dus lipsă de imaginație atunci când și-au confecționat pancartele pentru protest. "Altă întrebare, abrogare", "PSD cu drag ne-a furat", "Altă între bare", "24 decembrie 1989, ai murit degeaba tată", sunt câteva dintre mesajele de protest scrise pe pancartele constănțenilor. 


Miile de oameni au plecat în marș pe bulevardul Ferdinand, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, oprindu-se în fața sediului PSD de la Trocadero. De-a lungul traseului, constănțenii i-au îndemnat pe cei aflați în trafic și în locuințe să se alăture mitingului. În drumul spre sediul PSD, jandarmii au fost răsplătiți cu flori oferite de protestatari, care au scandat de mai multe ori "Jandarmeria, jos pălăria". 


Ajunși în fața sediului PSD, păzit bine de mai multe forțe de ordine, manifestanții au scandat preț de câteva zeci de minute. Pe drum, grupuri de constănțeni, cu copii mici s-au alăturat demersului. Unii dintre ei au explicat că nu aveau de gând să iasă la protest, dar că s-au emoționat văzând mobilizarea fără precedent în încercarea de a opri un dezastru. Alături de manifestanți au fost și fast-food-uri, care au oferit protestatarilor câte o felie de pizza din partea casei. 


După oprirea de la sediul PSD, un moment realmente emoționant a fost pe bulevardul Tomis, atunci când constănțenii au îngenuncheat pentru un minut, rostind rugăciunea "Tatăl nostru". Protestul a luat sfârșit în jurul orei 23.15, atunci când mulțimea s-a întors în fața Prefecturii. De remarcat este și cooperarea între jandarmi și rutieriștii care au permis șoferilor și transportului în comun să circule pe lângă manifestanți, fără a se înregistra incidente. 


În București au protestat pașnic aproximativ 80.000 de oameni. Iar peste 35.000 de persoane au manifestat în centrul Clujului. În Timișoara s-au strâns 20.000 de oameni, la Sibiu 15.000, iar la Iași 10.000. 


Comentează știrea

petrica
5 februarie 2017
nu renunta!

nu renunta tiganimea din cartierul bonduelle&fagadau

Cezar
5 februarie 2017
Nu puteti gandi decat dupa dictare?

Masurile bune luate pana acum de guvern, chiar nu conteaza? Sa zicem ca ordonanta asta e de cacao,dar cate asumari si ordonante absolut cretine au impus guvernele odioase de pana acum? Lumea a votat un program bun,singurlu bun de pana acum si gata,nu e bine,vrem inapoi in evul mediu? Bai,voi ati inebunit? Nu va dati seama ca sistemul profund mafiot asa zis ,,de dreapta'' va face zob ?Ia ziceti voi ,ce au facut nemernicii astia ca sa poata fi numiti de dreapta? Au sprijinit capitalul romanesc,au stopat jaful national al tuturor resurselor,naturale si umane? Pai nu! Au profitat de moartea unor tineri nevinovati la Colectiv? Pai da! Ia luati o pauza,beti un ceai de tei,fumati o tigara si mai ganditi-va si cu capul vostru,fara sa luati in seama nici o zicere,din nici o parte si o sa vedeti ca da,merita ca actualul guvern sa functioneze cel putin un an-doi,oricum fiind exponential mai bun decat boraturile de pana acum.Romani,folositi-va capul,ganditi ! Pe bune,incepeti si voi sa fiti demni si sa ganditi!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3639 secunde