Constanța, în topul județelor cu cei mai mulți migranți angajați

122
Constanța, în topul județelor cu cei mai mulți migranți angajați - imigraristudenti-1602165497.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General pentru Imigrări a inițiat o campanie de informare online a cetățenilor străini aflați la studii în țara noastră, care doresc să muncească, dar și a angajatorilor, cu privire la condițiile în care pot angaja cetățeni străini. Campania are ca scop creșterea gradului de informare cu privire la oportunitățile oferite pe acest sector și conștientizarea riscurilor la care se expun, dacă nu respectă prevederile legale.

Astfel, pentru evitarea situațiilor de risc, Inspectoratul General pentru Imigrări a pus la dispoziția celor interesați un set de materiale informative, în cadrul cărora sunt prezentate informații de bază, precum și ultimele noutăți legislative. Materialele vor fi diseminate de către polițiștii de imigrări și, de asemenea, pot fi accesate pe site-ul public disponibil la adresa www.igi.mai.gov.ro.

Conform datelor statistice, în primele nouă luni ale acestui an, au fost emise peste 18.600 de avize de angajare a lucrătorilor străini, cele mai multe pentru societăți comerciale în capitală și județele Constanța, Ilfov, Brașov, Iași, Timișoara etc. De asemenea, în prezent, pe teritoriul României se află peste 13.000 de studenți cetățeni străini, cei mai mulți din Moldova, Israel și Maroc. Majoritatea au optat să urmeze studiile în centrele universitare din București, Iași, Timișoara, Cluj și Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4255 secunde