Conducerea Penitenciarului Poarta Albă, acuzată de abuzuri. "Cerem demiterea directorului"

2144
Conducerea Penitenciarului  Poarta Albă, acuzată de abuzuri.

Articole de la același autor

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă este acuzată de abuzuri, dar și că mimează dialogul social fără a avea vreun interes de a rezolva problemele sistemului. Sindicaliștii închisorii constănțene au avut speranța că vor găsi înțelegere la Administrația Națională a Penitenciarelor, dar tăcerea a fost singurul răspuns pe care l-au primit. Prin urmare, sindicaliștii penitenciarelor, alături de polițiști, vor ieși în stradă în prima zi a săptămânii.

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța acuză abuzuri ale conducerii Penitenciarului Poarta Albă, sub conducerea directorului Florentin Muscalu și a directorului adjunct Petrică Bănuță.

Potrivit sindicaliștilor, în anul 2017 au existat cazuri de nerespectare a prevederilor legale ale angajatorului în ceea ce privește: evaluarea profesională, modificarea unilaterală a programului de muncă, comunicarea și parteneriatul în cadrul dialogului social.

"Au fost nenumărate întâlniri cu reprezentanții conducerii Penitenciarului Poarta Albă, însă ei au venit cu justificări care nu au nicio legătură cu logica sau cu intenția de a rezolva situația. Există o mimare a dialogului social, motiv pentru care am făcut demersuri și pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, însă fără niciun succes. Nici măcar nu avem parte de declarații de bune intenții în ceea ce privește șirul de abuzuri de la Penitenciarul Poarta Albă. Cerem demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Albă și demiterea directorului general al ANP", a declarat, pentru "Cuget Liber", Virgil Cîrstea, președintele Sindicatului Național SINPEN 2016 Constanța.

În afara acestor probleme, în cursul anului 2017, în cadrul Penitenciarului Poarta Albă au avut loc mai multe evenimente negative, în care personalul unității a fost implicat în sinucideri, tentativă de suicid și ultraj. La finalul anului trecut, o angajată de la Penitenciarul Poarta Albă a încercat să-și taie venele, în urma unei căderi nervoase, ea spunându-le colegilor că nu mai face față volumului de muncă. Ea și-a provocat răni la încheietura uneia dintre mâini. Potrivit sindicaliștilor, mulți dintre angajați nu și-au efectuat concediul pe anul trecut.

De asemenea, în seara de 7 aprilie 2017, un subofițer din cadrul penitenciarului și-a dat foc în propria mașină, iar un ofițer a fost găsit spânzurat la domiciliul său, în seara de 9 martie 2017. Problemele nu se termină aici. Un gardian a fost agresat de deținuți, în luna noiembrie a anului trecut, cu toate că avertizase în scris că nu-i poate gestiona pe cei peste 300 de deținuți.

"Tot agentul a fost scos vinovat. Au invocat faptul că nu ar fi avut prezență de spirit. El lucra singur pe o secție cu peste 300 de deținuți. În mod normal ar fi trebuit să fie cel puțin doi supraveghetori. S-a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, agentul a fost audiat, dar nu știm care este rezultatul anchetei. Gardianul a fost lovit cu o rangă peste mână după ce a intervenit în urma unui conflict spontan între mai mulți deținuți", a mai adăugat Virgil Cîrstea.

Toate aceste aspecte au fost aduse la cunoștința Administrației Naționale a Penitenciarelor, fără a se lua însă măsuri concrete. Sindicatul cere demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Albă și demiterea directorului general al ANP Marius Vulpe.

Reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere.

Sindicaliștii din toate penitenciarele, alături de polițiști, organizează luni, în fața Guvernului, o acțiune de protest. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.368 secunde